Preskočite na glavni sadržaj

Nove ideje u starim prostorima – socijalno uključivanje kroz kulturu i umjetnost

Udruga KA-MATRIX, u sklopu projekta 'Nove ideje u starim prostorima – socijalno uključivanje kroz kulturu i umjetnost' poziva osobe koje su navršile 55 godina pa nadalje za prijavu na novu aktivnost u okviru produkcije mjuzikla – izrada scenografije. Prijave traju do 30. travnja 2019.!
prijava: 30.04.2019
mjesto: Karlovac
url: http://ka-matrix.hr/
Dok sudionici i sudionice izrade mjuzikla već šest mjeseci stvaraju prvi amaterski mjuzikl na području Karlovca, čija se premijera očekuje krajem mjeseca lipnja, došlo je vrijeme za otvaranje prijava za zainteresirane građane koji će sudjelovati u izradi scenografije. Kroz šest radionica sudionici će uz stručno vodstvo voditelja scenografije osmišljavati i izrađivati predmete koji će se koristiti prilikom produkcije mjuzikla (elementi scenografije, scenske dekoracije, rekvizite i sl.).
 
Također, u sklopu aktivnosti za sve polaznike/ce radionica biti će organizirano studijsko putovanje u Muzej suvremene umjetnosti u Zagrebu te će posjetiti predstavu u gradskom kazalištu Zorin dom kako bi što bolje mogli osmisliti i izraditi scenografiju.
 
Sve aktivnosti su za polaznike/ce besplatne, a s obzirom da je broj sudionika/ca ograničen, mole se svi zainteresirani da se do 30.04.2019. prijave putem e-maila: info@ka-matrix.hr ili na broj 095/444 6880.
 
Cilj ovog projekta je povećati socijalnu uključenost osoba starijih od 54 godine kroz kulturno umjetničke sadržaje te poboljšati zdravlje i dobrobit osoba starijih od 54 godine kroz sudjelovanje u umjetničkim praksama koje se bave zajednicom. Ukupna vrijednost projekta je 539.224,35 kuna. Projekt se provodi uz financijsku podršku Europske unije (u iznosu od 458.340,69 kuna sufinanciran iz Europskog socijalnog fonda) i Ministarstva kulture Republike Hrvatske (u iznosu od 80.883,65 kuna).

Uz produkciju mjuzikla, aktivnosti projekta obuhvaćaju i produkciju Igrokaza u okviru Sajma Vlastelinstva koji se održava na Dubovcu, kao i osmišljavanje povijesnih šetnji Zvijezdom čiji se poziv očekuje u mjesecu rujnu.