Preskočite na glavni sadržaj

Mala filmska forma kreće 25. travnja

Mala filmska forma napredna je radionica kojoj je cilj potaknuti polaznike na stvaranje svog prvog autorskog filma, a uvodno predavanje radionice održat će se u četvrtak, 25. travnja u projekcijskoj dvorani Kinokluba Zagreb (KKZ).
vrijeme: 25.04.2019.
mjesto: Samobor
url: http://www.fasnik.com/

Radionica je besplatna i namijenjena je prvenstveno članovima Kinoklubova koji su završili početničku radionicu tj. Filmsku školu. Prijaviti se mogu i osobe koje nisu članovi KKZ-a, ali imaju osnovno praktično znanje o radu na filmu.
 
Mentori radionice su redatelji Kristina Kumrić i Tomislav Šoban, montažeri Ivana Perčilinić I Danijel Brlas, snimatelji Dražen Žerjav i Luka Matić. Sve produkcijske i tehničke uvjete osigurao je Kinoklub Zagreb.
 
Kroz kombinaciju mentorskih predavanja, praktičnog rada u obliku zadataka te samostalnih snimanja, polaznici će ideju razraditi u filmsku formu te snimiti vlastiti film. Pridjev ‘mala’ iz naslova sugerira da se rade kratki filmovi. Rod, žanr i tema filmova slobodan su izbor autora, no iz KKZ-a napominju da se zbog intenziteta radionice najvjerojatnije neće moći realizirati igrane forme već eventualno skice za iste.
 
Uz mentorska predavanja subotom razrađivat će se ideje polaznika kroz praktične vježbe, jednom tjedno gledati i analizirati razni primjeri filmova sa gostujućim predavačima, a kroz montažne i snimateljske sesije ponovit će se tehničko razumijevanje filma kako bi se polaznici u potpunosti prepustiti istraživanju i radu.
 
Za radionicu nema selekcije, ali prije uvodnog predavanja treba na adresu radionice@kkz.hr poslati: jedan kadar koji predstavlja jednu ili više osobnih fascinacija nekom temom, objektom, osobom, prostorom ili idejom, jednu rečenicu koja opisuje nešto vas iz nekog razloga ljuti, nezadovoljnim ili tužnim,  navodi Kinoklub Zagreb.
 
Uvodno predavanje radionice održat će se u četvrtak, 25.travnja u 19 sati, kraj radionice koncem lipnja, u dogovoru s polaznicima i voditeljima radovi će biti i javno prikazani u sklopu prezentacije radionice u KKZ-u. (Hina)