Preskočite na glavni sadržaj

Radionica dramskog pisanja 'Dramitelji'

Centar za kulturu Trešnjevka u srijedu, 15. svibnja, započinje radionice dramskog pisanja 'Dramitelji' koju vodi dramaturginja Kristina Kegljen. Radionica će trajati 2 mjeseca, a bavit će se raznim temama poput struktura dramskog teksta, nastajanje lika, potraga za inspiracijom, kreiranje dramskog sukoba i razrada ideja. Prijave su u tijeku!
vrijeme: 15.05.2019.
mjesto: Zagreb; Centar za kulturu Trešnjevka, Park Stara Trešnjevka 1
url: http://www.cekate.hr/

Cilj radionice je napisati vlastiti dramski tekst u trajanju od 10 do 15 minuta.
 
O radionici:
 
Vidite sebe u budućnosti: penjete se na neku od svjetskih pozornica, organizatori vam uručuju buket i statuu, vaša drama proglašena je najboljom u svijetu… A onda se strmoglavite na zemlju. Jer nemate pojma kako napisati dramski tekst. Ne znate ni otkud početi.
 
CeKaTe ima rješenje za ovu boljku: Radionica dramskog pisanja „Dramitelji“. Uz profesionalnu pomoć dramaturginje kroz dvomjesečni proces rada na vlastitim tekstovima naučit ćete puno toga o dramskoj strukturi, nastajanju likova, kreiranju dramskih sukoba i razradi ideja.
 
Istjerajmo tu dramu iz vas!
 
Trajanje: 16 sati u trajanju od 2 mjeseca
 
Teme: struktura dramskog teksta, potraga za inspiracijom, nastajanje lika, kreiranje dramskog sukoba, razrada ideja – uz tjedne praktične zadatke
 
Cilj: napisati vlastiti dramski tekst u trajanju 10-15 minuta
 
Cijena: 450kn/mjesečno
 
Termin: Srijeda, od 18.30 do 20.30 sati u Centru za kulturu Trešnjevka
 
Prijave: tnt@cekate.hr
 
Početak radionice: 15.5.2019.
 
O voditeljici:

Kristina Kegljen diplomirana je anglistica i dramaturginja. Dobitnica je dvije Rektorove nagrade te nekoliko nagrada za poeziju i drame. Dramski tekstovi izvođeni su joj u Sceni Gorica (komedija Zov divljine), dječjim kazalištima (dramatizacije Mačak u čizmama, Ribar Palunko i njegova žena, Knjiga o džungli, Jagor), Gradskom kazalištu Sisak, u ITD-u te režirane radio-drame na Hrvatskoj radiju (Južina, Pukotine i nekoliko kraćih dramskih formi). Dobitnica je dvaju scenarističkih stipendija Društva hrvatskih filmskih redatelja (za igrani i za dokumentarni film). Objavljene su joj tri zbirke pjesama (Geleri i grožđice, Ne poklanjaj srce divljim stvorovima i Capricorn). Autorica je nekoliko scenarija za promotivne filmove i reklame.