koncert

Nastup Andreasa Scholla i Edina Karamazova u Zadru


vrijeme: 17.02.2017.
mjesto: Zadar, Koncertna dvorana braće Bersa

U Koncertnoj dvorani braće Bersa u Zadru, Kneževa palača, u petak, 17. veljače u 20 sati, održat će se koncert na kojem će nastupiti Andreas Scholl, kontratenor, i Edin Karamazov, lutnja.

U Zadar je stigao kontratenor Andreas Scholl, koji rasprodaje najveće koncertne dvorane i operne kuće svijeta, poput njujorške Metropolitan opere. Andreasa Scholla, čiji raspon glasa u visini ženskog alta ne prestaje iznenađivati i oduševljavati publiku, prozvao je francuski Le Monde „glazbenim kraljem“ (Le roi Scholl). Ostvario je brojne suradnje s najvećim svjetskim stručnjacima za ranu glazbu, među kojima i s Edinom Karamazovim, hrvatskoj publici dobro poznatim lutnjistom.

Andreas Scholl i Edin Karamazov predstavit će zadarskoj publici intimistički i pitak repertoar renesansnih pjesama (John Dowland, Thomas Campion), zatim virtuoznih barokih djela (G. F. Händel, J. S. Bach) te tradicionalnih pjesama, prearanžiranih za ovu prigodu. Koncert će završiti suvremenim djelima živućeg kubanskog skladatelja Lea Brouwera.

Koncert izravno prenosi Hrvatska radiotelevizija na Trećem programu.
 

(D.H.F., 16.02.2017)