obavijest

Dani otvorenih vrata NSK 2017.


vrijeme: 22.02.2017. - 24.02.2017.
mjesto: Hrvatske bratske zajednice 4, Zagreb
organizator: Nacionalna i sveučilišna knjižnica u Zagrebu

U povodu proslave Dana Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu koji se obilježava 22. veljače, u četvrtak 23. i petak 24. veljače 2017. godine održat će se i manifestacija Dani otvorenih vrata NSK.
 Za vrijeme trajanja Danâ otvorenih vrata zainteresiranoj javnosti omogućen je obilazak Knjižnice u skupinama pod stručnim vodstvom u 10, 12 i 14 sati. Obilazak uključuje posjet zbirkama građe posebne vrste, Referentnoj zbirci, čitaonicama, zatvorenome spremištu knjiga, tiskari i knjigovežnici. U sklopu manifestacije bit će priređena radionica Ručna izradba uveza, gdje će se, između ostaloga, predstaviti tehnike ručne izradbe uveza i ukrašavanja knjiga. Kroz Šetnju digitalnom knjižnicom posjetitelje će se upoznati s digitalnom i digitaliziranom građom Knjižnice okupljenom na portalu Digitalne zbirke Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu.
 
Za vrijeme trajanja Danâ otvorenih vrata svojim korisnicima omogućujemo vraćanje posuđenih knjiga bez naplate zakasnine.
 
Iskoristite Dane otvorenih vrata NSK kako biste zavirili u prostor najveće hrvatske knjižnice i upoznali se sa složenim djelatnostima koje obavlja te s vrijednom građom koju čuva u svojem bogatom fondu.

Događanja:
Program Dana otvorenih vrata NSK 2017.:
četvrtak, 23. veljače i petak, 24. veljače
o 11 sati, 13 sati – Šetnja digitalnom knjižnicom, predstavljanje u malome predvorju NSK
o 13 sati – Ručna izradba uveza, radionica u knjigovežnici NSK.
Obilasci Knjižnice uz stručno vodstvo u 10, 12 i 14 sati.
Za obilazak Knjižnice potrebno se prijaviti na e-adresu otvorena vrata@nsk.hr. Nakon primljene najave obilaska Knjižnica će potvrditi slobodan termin.
Za sudjelovanje u radionici Ručna izradba uveza potrebno se predbilježiti na e-adresu srakic-mutak@nsk.hr
(L.V., 16.02.2017)

Tagovi: NSK,