projekcija

U Dokukinu KIC kreće 'zagrijavanje' za 13. ZagrebDox


vrijeme: 21.02.2017. - 23.02.2017.
mjesto: Zagreb; Dokukino KIC, Preradovićeva 5

U tjednu prije najvećeg domaćeg festivala dokumentarnog filma održava se program 'Ususret ZagrebDoxu' u kojemu možete pogledati neke od prošlogodišnjih nagrađenih filmova: 'U suton života', '4,7', 'Abdul i Hamza', 'Sanja' te 'Flotel Europa'.

Deset dana dijeli nas od 13. izdanja ZagrebDoxa, najvećeg festivala dokumentarnog filma u Hrvatskoj. Ususret tomu, Dokukino KIC od 21. do 23. veljače prikazuje pet pobjedničkih naslova koji su obilježili prošlogodišnji festival. Program "Ususret ZagrebDoxu" započinje u utorak u 21 i 30 kada možete pogledati izvrstan belgijsko-izraelski film U suton života čija je pozitivna energija nasmijane 94-godišnjakinje osvojila Nagradu publike.
 
Veliki pečat za najbolji regionalni film otišao je u ruke redatelja Đure Gavrana za film 4,7, intimnu priču o osuđenom obiteljskom nasilniku Siniši koji je za vrijeme zlostavljanja svoje obitelji (zbog čega je završio u zatvoru) imao nevjerojatnih 4,7 promila alkohola u krvi, a usprkos tome, nakon odslužene zatvorske kazne – zadržao posao te skrbništvo nad djecom.
Kratki Gavranov film gledamo u srijedu u 19 sati, a nakon njega ostanite na filmu Abdul i Hamza Marka Grbe Singha o dvojici mladih somalijskih migranata, jednom od dobitnika posebnog priznanja za mladog autora.
 
Četvrtak u 21 sat rezervirajte za dokumentarni portret Sanja hrvatske redateljice Nikice Zdunić koji razotkriva unutarnji svijet snova i dvojbi mlade dizajnerice nagrađen posebnim priznanjem za mladog autora. Slijedi Flotel Europa, redatelja Vladimira Tomića, višeslojna i dinamična priča o dvanaestogodišnjaku, izbjeglici iz Sarajeva koji je dvije godine proveo na usidrenom brodu u Kopenhagenu. Film je osvojio posebno priznanje u regionalnoj konkurenciji.
 
Više informacija o ulaznicama, filmovima te terminima prikazivanja možete doznati na www.dokukino.net!

Facebook event

(R.P.B., 16.02.2017)