Preskočite na glavni sadržaj

Marino i Ana: drugi dio

U četvrtak, 25. travnja u 20 sati, u galeriji Bernardo Bernardi, POU Zagreb, otvara se izložba riječkoga dua, Marina i Ane, naziva - drugi dio. Marino Krstačić-Furić i Ana Tomić (MKF&AT) diplomirali su na Akademiji primijenjenih umjetnosti u Rijeci i od tada zajedno djeluju. 
vrijeme: 25.04.2019.
mjesto: Zagreb, galerija Bernardo Bernardi

Iz teksta Lane Cavar:

'Od pojave interneta stvari u grafičkom dizajnu postale su globalno više-manje unificirane. Granice mogućeg, u tzv. kreativnom prostoru ove discipline, drastično su se suzile. Dizajn je nekad bio obilježen granicama tehnologije. Danas su njegove granice određene trendovima.

Drugačije vjerojatno i nije moguće. Od pomodne manystuffizacije* koju provode hip online platforme, do u nas opće prihvaćene nepogrešive Haške tipografije, trendovi u dizajnu prije svega se prepoznaju u tipografskim gestama. Mogli bismo reći da u grafičkom dizajnu stvari funkcioniraju prema principu — reci mi koju tipografiju koristiš, i reći ću ti tko si.

Tu i tamo sretne se rad koji nije lako tako klasificirati. Koji nije lako prepoznati, niti smjestiti. Koji ne upada, barem ne u toj mjeri. Malo je takvih. A takvi su Marino i Ana' (...)


https://www.pou.hr/