Preskočite na glavni sadržaj

Poskočite anđeli – (pret)premijerno u Zagrebačkom plesnom centru

(Pret)premijera plesne predstave 'Poskočite anđeli', koreografa Rajka Pavlića, nastale u sklopu rezidencijalnog programa ZPC-a, održati će se 26. i 27. travnja 2019. u 20 sati u Zagrebačkom plesnom centru. 
vrijeme: 26.04.2019.
mjesto: Zagrebački plesni centar
url: http://www.zagrebackiplesnicentar.hr/

Poskočite anđeli pokušava proslaviti tijelo koje pleše, posveta je njegovoj inventivnosti i sposobnosti da stvori izravnu komunikaciju između instinkta i djelovanja. U biti toga želja je da se postigne jaka fizičkost koja naglašava ljepotu i snagu tijela u pokretu.
Improvizacija se na sceni izmjenjuje s napisanim koreografskim materijalom. Kombinirajući korijene iz folklora s iznimno osobnim suvremenoplesnim rječnikom, autor i koreograf  projekta Rajko Pavlić pokušava stvoriti pokret koji je istodobno jedinstven i iznimno komunikativan. Njegov jedinstveni karakter potječe ne samo iz domene plesnog folklora nego i iz glazbe i pjesme kojom obiluje bogata hrvatska tradicijska baština, na čijoj poetici svaki plesač gradi vlastite konture kombinirajući ju sa svojim originalnim plesnim habitusom, stvarajući time novi suvremeni plesni vokabular. Predstava nije pogled u prošlost, već preispitivanje nečega što odavno postoji i postavljanje toga u suvremeni kazališni kontekst.
Epska atmosfera projekta u susretu s ritualnim pokretom i gotovo mitskim pjesmama fascinantno je djelovala na intenzitet, snagu i fluidnost pokreta plesača, koji ne samo da plešu već i pjevaju, dodatno motivirani minimalističkom glazbom temeljenoj na folklornim elementima koju skladatelj i glazbenik svira na gotovo primitivnim instrumentima.

Autor i koreograf: Rajko Pavlić
Skladatelj i glazbenik: Mate Matišić
Plesači: Ema Crnić, Gendis Putri Kartini, Šimun Stankov, Una Štalcar Furač
Pjevačica: Anita Huđek
Kostimografkinja: Nikolina Ribarić
Zahvaljujemo Mariji Matišić na ustupljenim glazbalima (okarina, šuškalica).
Zahvaljujemo Klari Huđek, Aleksandri Ptičar i Krunoslavu Šokcu na pomoći u realizaciji projekta.
Predstava je nastala u sklopu rezidencijalnog programa Zagrebačkog plesnog centra.

https://www.facebook.com/events/809354049425803/ 


Foto: ZPC