Preskočite na glavni sadržaj

Gildo Bavčević: 'De_stabilizacija' u Salonu Galić

Izložba Gilda Bavčevića pod nazivom 'De_stabilizacija' otvara se u Salonu Galić, Split, u četvrtak 25. travnja u 20 sati.
vrijeme: 25.04.2019.
mjesto: Split, Salon Galić, Marmontova 3
url: http://www.hulu-split.hr/

'Posljednjih desetak godina koliko je intenzivnijom izlagačkom aktivnošću prisutan na umjetničkoj sceni u Hrvatskoj i šire, Gildo Bavčević svoju autorsku poziciju gradi i profilira s jedne strane kroz vrlo direktan kritički stav u bavljenju aktualnim/gorućim temama neposredne društveno-političke zbilje, i s druge jasnom porukom, koju šalje kroz svoje umjetničke angažmane, o neophodnosti preuzimanja individualnih/ kolektivnih odgovornosti u odbrani vrijednosti bez kojih nema pravednog, humanog i slobodnog društva. Najprije, u žiži Bavčevićevog interesa je rodni Split i dinamike grada u kojem turistička sezona zapravo nikada ne jenjava, a ritam i atmosferu svakodnevice određuju beskonačni tokovi ljudi, prekapacitarnost, opterećenost infrastrukture, urbana zagušenost naročito stare, zaštićene gradske jezgre i uslijed toga niza stvorenih komplikacija.' / Iz predgovora: Miroslav Karić

Gildo Bavčević (Split, 1979.) je multimedijalni umjetnik koji se pretežno bavi različitim oblicima društveno angažirane umjetnosti, adresirajudi jednako političke i društvene probleme.