Preskočite na glavni sadržaj

Vodvilj 'Buba u uhu' nova premijera osječkoga HNK-a

Vodvilj 'Buba u uhu' francuskoga komediografa Georgesa Feydaua u režiji Jasmina Novljakovića nova je dramska premijera osječkoga Hrvatskog narodnog kazališta (HNK) i bit će premijerno izvedena 26. travnja, najavili su u srijedu u tome kazalištu.
vrijeme: 26.04.2019.
mjesto: HNK u Osijeku
url: http://www.hnk-osijek.hr/

Redatelj Novljaković na konferenciji za novinare ocijenio je kako je u pitanju "vrlo popularan, duhovito i pametno napisan tekst" i "školski primjer vodvilja".

Kada se vodvilj gleda publici se to čini jednostavno, kao da tu nije bilo nikakvog posla, ali sva čar vodvilja je u zabunama, čudnim situacijama, brzim ulascima i izlascima,  a mi smo se odlučili skratiti tekst, tako da predstava bude još brža i dinamičnija, rekao je Novljaković.

Ravnatelj drame Miroslav Čabraja podsjetio je kako je trebalo proći 30 godina da se ova predstava ponovno postavi na pozornici osječkoga HNK-a.

Istaknuo je kako je riječ o kultnoj predstavi, komediji situacije i komediji karaktera, te da je "Buba u uhu" najbolji i najkompaktiniji vodvilj što ga je Feydau napisao.

Glumica Tatjana Bertok-Zupković smatra kako je vodvilj za glumce zahtjevan žanr, koji traži preciznost i apsolutnu koncentraciju tijekom cijele predstave.

U predstavi će, uz ostale, nastupiti Miroslav Čabraja, Antonio Jakupčević, Vjekoslav Janković, Vladimir Tintor, Aleksandar Bogdanović, Tatjana Bertok-Zupković i Sandra Lončarić.

Scenografiju je osmisilia Saša Dođen, kostimografkinja je Jamina Petek-Krapljan, skladatelj i glazbeni suradnik Igor Valeri, a autor scenskoga pokreta je Vuk Ognjenović. (Hina)