Preskočite na glavni sadržaj

Radionica: Medijsko izvještavanje o diskriminaciji i govoru mržnje

Centar za mirovne studije, Kuća ljudskih prava Zagreb, GONG i Hrvatsko novinarsko društvo najavljuju radionicu za novinarke i novinare, urednike i urednice te studente i studentice novinarstva 'Medijsko izvještavanje o diskriminaciji i govoru mržnje', koja će se održati 27. travnja. Radionica je besplatna, a prijave se primaju do 25. travnja. Broj sudionika/-ca je ograničen.
vrijeme: 27.04.2019.
prijava: 25.04.2019

Radionica se održava u cilju prenošenja znanja i vještina u području suzbijanja diskriminacije, slobode izražavanja i suzbijanja govora mržnje u novinarskom izvještavanju i u medijima. Sudionici_e radionice će se kroz izlaganja i praktičan rad dobiti uvid u područje diskriminacije i govora mržnje u medijima te kroz analizu pozitivnih i negativnih primjera postojećih pisanih i audiovizualnih medijskih sadržaja definirati na koji način pristupati temama koje se tiču marginaliziranih društvenih skupina.  

Jednodnevna radionica će se održati u subotu, 27. travnja od 9.30. do 16.30. sati, u prostorijama Hrvatskog novinarskog društva. 

Za dodatne informacije i upute o prijavi posjetite:
https://www.cms.hr/hr/suzbijanje-diskriminacije/