Preskočite na glavni sadržaj

Premijera opere 'Čarobna frula' u osječkom HNK-u

Operu 'Čarobna frula' (Die Zauberflöte) Wolfganga Amadeusa Mozarta premijerno će u nedjelju, 28. travnja u 19 sati, koncertno izvesti operni ansambl Opera Pannonica, zbor Akademije za umjetnost i kulturu u Osijeku i Simfonijski orkestar fakulteta umjetnosti Pečuh. Izvedbom u Hrvatskom narodnom kazalištu u Osijeku ravnat će dirigent Balázs Kocsár, glazbeni ravnatelj Mađarske nacionalne opere, Budimpešta.
vrijeme: 28.04.2019.
mjesto: HNK u Osijeku
 
Jedan od najpoznatijih opernih naslova, napisan prema njemačkom libretu Emanuela Schikanedera, a koji u dva čina donosi priču o borbi dobra i zla te pobjedi ljubavi i iskrenosti, izvest će se u koprodukciji Akademija za umjetnost i kulturu iz Osijeka i Fakultet umjetnosti Pečuh. U solističkim će ulogama nastupiti pjevači opernog ansambla Opera Pannonica čiji je umjetnički voditelj dr. sc. Berislav Jerković (Tamino - Stevan Karanac, Pamina - Anja Papa, Kraljica noći - Nina Dominko, Sarastro - Máté Szécsi, Papageno - Blaž Galojlić, Prva dama - Iva Herman, Druga dama - Valentina Fridrich, Treća dama - Filipa Lovrić-Caparin, Prvi dječak - Maja Cvijanović, Drugi dječak - Nives Lazar, Treći dječak - Iva Milas, Govornik - Berislav Jerković, Monostatos/Prvi oružnik - Igor Krišto, Drugi oružnik: Blaž Galojlić, Papagena: Iva Herman). Uz ansambl Opera Pannonica nastupit će i zbor Akademije za umjetnost i kulturu u Osijeku - dirigentica dr. sc. Antoaneta Radočaj-Jerković. U izvedbi koja broji gotovo stotinu izvođača sudjelovat će i Simfonijski orkestar Fakulteta umjetnosti iz Pečuha. Realizaciju opere pomogli su Hrvatsko narodno kazalište u Osijeku i Generalni konzulat Mađarske u Osijeku, a upravo će ona biti prvo u nizu događanja ovogodišnjeg programa Međunarodnog festivala vokalne glazbe – InterVox 2019.


Ulaz je slobodan, uz predočenje ulaznice koje je moguće preuzeti u radnom vremenu blagajne Hrvatskog narodnog kazališta u Osijeku.

https://www.facebook.com/events/397435601080702/