Preskočite na glavni sadržaj

Obilježavanje Međunarodnog dana plesa u Zagrebačkom plesnom centru

Zagrebački plesni centar obilježit će Međunarodni dan plesa 29. travnja raznolikim plesnim programom te večernjom predstavom 'High spirits', autorice i koreografkinje Martina Granić. Ulaz na sve programe ovog posebnog dana je slobodan!
vrijeme: 29.04.2019.
mjesto: Zagreb; Zagrebački plesni centar, Ilica 10
url: http://www.zagrebackiplesnicentar.hr/
Program započinje u 18 sati u dvorištu ZPC-a, kratkom koreografijom Mateje Mikovići koju je pripremila sa svojom grupom polaznika, slijedi natjecanje u plesu All styles battle, druženje i tradicionalno čitanje hrvatske i internacionalne plesne poruke. Ove godine hrvatsku poruku pisala je koreografkinja Sanja Petrovski, a stranu plesačica i koreografkinja Karima Mansour iz Egipta.


Za predstavu High Spirits, koja je na rasporedu u 20 sati, potrebno je preuzeti ulaznicu na blagajni ZPC-a obzirom da je broj mjesta ograničen.


Međunarodni dan plesa obilježava se od 1982. godine na inicijativu Međunarodnog plesnog odbora (IDC) u sklopu Svjetskog ITI (International theatre institute) centra. Jedna od glavnih zadaća IDC-a je stvaranje okvira za dijalog i suradnju svjetske plesne zajednice te promicanje plesne umjetnost i jačanje njenog kulturnog i političkog položaja. Kao dan posvećen slavljenju plesa odabran je 29. travnja, u spomen na jednog od najvećih plesnih reformatora Jeana Georgesa Noverrea, začetnika modernog baleta.


Za sve ostale informacije o programu, rasporedu predstava i rezervaciji ulaznica posjetite službenu stranicu ZPC-a.