Preskočite na glavni sadržaj

Predavanja u sklopu izložbe 'Moda i odijevanje u Zagrebu 1960-ih godina'

CIMO – Centar za istraživanje mode i odijevanja u suradnji s Muzejom grada Zagreba organizira ciklus predavanja/razgovora u sklopu izložbe 'Moda i odijevanje u Zagrebu 1960-ih godina'. 
vrijeme: 02.05.2019.
mjesto: Zagreb, MGZ
url: http://www.mgz.hr

Ciklus predavanja prati koncepciju izložbe i obuhvaća teme vezane uz mehanizme stvaranja mode, različite oblike distribucije, potrošnje i reprezentacije mode 1960-tih godina.Kroz predavanja/razgovore osvrnut ćemo se na modne fenomene nastale u ovom desetljeću, razvoj tekstilne industrije i konfekcije, rad obrtnika, razvoj modne struke i modnih časopisa.

Kustosi i autori pojedinih izložbenih cjelina predstavit će svoja istraživanja te ključne aspekte mode i odijevanja u širem društvenom i kulturnom prostoru 1960-ih godina u svijetu i kod nas. Cilj predavanja je publici ponuditi širu sliku modnih i odjevnih praksi ovog razdoblja.'

Prvo predavanje pod nazivom ''Moda 1960-ih: imaginarij modernističkog stila'' održat će Tonči Vladislavić, stručni suradnik i autor izložbenih cjelina vezanih uz rad kostimografkinje i dizajnerice Ingrid Begović te ciklus crteža „Antimoda” umjetnika Miroslava Šuteja.
Predavanje će se održati u četvrtak, 2. svibnja s početkom u 18 sati, u predvorju Muzeja grada Zagreba.
Ulaz na predavanje je slobodan.