natječaj

Natječaj za produkciju novog rada i izlaganje u Galeriji Miroslav Kraljević/GMK


prijava: 16.04.2017.
mjesto: Zagreb; Galerija Miroslav Kraljević

Galerija Miroslav Kraljević poziva vizualne, novomedijske i performativne umjetnike/ce i istraživače/ice iz drugih područja na sudjelovanje u natječaju za produkciju novoga rada u području suvremene umjetnosti. Rok za predaju prijava na natječaj je 16. travnja.

Na natječaj se može prijaviti ideja, nacrt ili već započeti, ali nedovršeni, rad ili umjetnički projekt. S obzirom na orijentaciju i dosadašnju djelatnost Galerije Miroslav Kraljević, prednost se daje umjetnicima i⁄ili istraživačima čiji se radovi temelje na interdisciplinarnom istraživanju, odnosno prožimanju različitih praksi. Na natječaju se razmatraju samo ideje ili radovi koji su u prvoj fazi izvedbe.

Neće se razmatrati već dovršeni i prije izloženi radovi ili projekti. Autorima se preporuča, prije same prijave, detaljnije proučiti rad galerije na stranici: www.g-mk.hr

Ova godina je četvrta otkako Galerija raspisuje natječaj za produkciju novoga rada te time ostvaruje jednu od svojih programskih odrednica, a to je poticanje i produkcija radova i projekata od šire društvene važnosti s ciljem stvaranja živog mjesta kulturne razmjene i proizvodnje. S tim u vezi, autor⁄ica izabran⁄a na natječaju imat će savjetodavnu pomoć kustosica Galerije u promišljanju i realizaciji rada, bit će mu⁄joj dostupni svi galerijski resursi te će imati financijsku podršku za realizaciju rada i njegovu prezentaciju u sklopu galerijskog programa.

Prošle je godine na Natječaju žiri (Tihana Bertek, Karla Lebhaft, Ana Kovačić, Sabina Sabolović, Sanja Sekelj, Lea Vene) izabrao prijedlog Dore Đurkesac i Karle Paliske (In situ, siječanj 2017.) a godinu dana prije toga Natječaj je rezultirao izložbom Ti si malen, ja sam velik! Ane Kuzmanić te započeo izložbom Stagnacija Ive Cepanec u 2014. godini.

Natječaj je otvoren za mlade umjetnike/ce i ostale zainteresirane iz Hrvatske do 35 godina starosti.

PRIJAVA MORA UKLJUČIVATI:
Autor može priložiti maksimalno jedan projekt.

1. PODACI O AUTORU
- Ime/imena autora
- Adresa (jednog) od autora
- Životopis
- Portfolio (opcionalno)
- Telefon ili mobitel (jednog) od autora
- E-mail (jednog) od autora
 
2. TEKSTUALNI I VIZUALNI MATERIJALI
- kratki tekstualni opis rada, autorske koncepcije ili projekta (do 2 kartice teksta) u PDF formatu
- vizualni prilog (maksimalno pet) u jpg ili pdf formatu
- okvirnu specifikaciju troškova rada ili projekta
Sve vizuale potrebno je zajedno arhivirati kao .zip format, imenovati ime_rada.zip te uploadati putem jumbomaila ili sendspacea i poslati na mail za prijavu.
 
Rok za predaju prijava na natječaj je 16. travnja 2017. godine. Radovi se mogu prijaviti na mail: info@g-mk.hr s naznakom Za natječaj.
Prijave možete slati i na adresu: Galerija Miroslav Kraljević, Šubićeva 29, 10 000 Zagreb s naznakom Za natječaj.

Svi prijedlozi koji do zadanoga roka neće stići na e-mail Galerije Kraljević ili gore navedenu adresu, te prijedlozi s nepotpunom dokumentacijom, neće se razmatrati. Autor/ica će biti obaviješten/a elektroničkom poštom o ishodu natječaja najkasnije do 1. svibnja 2017. a rezultati će potom biti objavljeni i na web stranici galeriji, zajedno s imenima članova žirija.

Svoje upite vezane uz natječaj šaljite na info@g-mk.hr.

(M.K., 01.03.2017)

Tagovi: gmk