Preskočite na glavni sadržaj

Muzička akademija u Zagrebu slavi 30 godina studija udaraljki u Hrvatskoj

Muzička akademija Sveučilišta u Zagrebu, na svom drugom koncertu u okviru ovogodišnjeg ciklusa Lisinski subotom, obilježava 30. obljetnicu osnivanja studija udaraljki. Svečani koncert održat će se 11. svibnja 2019. godine u 19.30.
vrijeme: 11.05.2019.
mjesto: Zagreb, KD Vatroslava Lisinskog
url: http://www.muza.unizg.hr

Obljetnica će biti obilježena programom virtuoznih koncerata za udaraljke hrvatskih skladatelja koje ce izvesti Simfonijski orkestar, Ženski zbor, Ansambl udaraljki biNgbang i solisti Muzičke akademije.

Slijed programa koncerta slijedi vrijeme nastajanja važnih djela hrvatske solističke literature za udaraljke. Zildjian Concerto za udaraljke i orkestar Mladena Tarbuka kojeg je 1994. godine praizveo Igor Lešnik prvi je hrvatski koncert za multi-percussion, a Koncert za Ivanu Igora Kuljerića jedan je od prvih hrvatskih koncerata za marimbu kojeg je 2001. praizvela skladateljeva kći Ivana Bilić. Svečanost će zaključiti prvi koncert za veliki ansambl udaraljki, ženski zbor i orkestar Per Omnia Franca Cibulke i Igora Lešnika praizveden 2008. godine. Pod ravnanjem Mladena Tarbuka zagrebačkoj će se publici kao solisti predstaviti studenti udaraljki Muzičke akademije Šimun Matišić na udaraljkama, Luis Camacho Montealegre na marimbi te ansambl udaraljki Muzičke akademije biNgbang.

Osim koncertom, obljetnica će biti obilježena i Međunarodnim udaraljkaškim natjecanjem Ritmofonija koje će se u srpnju 2019. godine održati na Muzičkoj akademiji Sveučilišta u Zagrebu.