Preskočite na glavni sadržaj

Lena Kramarić predstavlja se u Beču

Akademska slikarica Lena Kramarić 09. svibnja 2019. otvara svoju samostalnu izložbu 'Selected works 2016-2019' u galeriji Ega: Frauen im Zentrum, u centru Beča. 
vrijeme: 09.05.2019.
mjesto: Beč

U prostorima EGA: Frauen im Zentrum u Beču, Lena Kramarić se sa svojim radom prvi puta predstavila prije dvije godine. Kramarić je sa slikom ‘Heavy painting / Mimicry or adaptation (Survival strategies)’, 2017 godine izabrana izlagati uz 10 finalistica nagrade za umjetnost pod nazivom "Slavljenje ženske raznolikosti". S obzirom da je izložba kao i nagrada bila namijenjena isključivo umjetnicama iz Austrije velika je čast što su napravili iznimku i Kramarić uključili u izbor od 10 finalistica te joj dodijelili nagradu; samostalnu izložbu u galerijskim prostorima Ega:Frauen im Zentrum.
Ega: Frauen im Zentrum je veliki galerijski prostor sa izložbenim postavima na tri kata. Kramarić će izložiti selekciju od 18 umjetničkih radova nastalih od 2016 godine do danas.

Izložba ostaje otvorena mjesec dana nakon kojih se postav seli u Švicarsku gdje je svečano otvorenje planirano za 4. srpanj, u galeriji AcquestArte, international contemporary  art, u Asconi.

Za izložbu je izrađena promotivna publikacija: 
LENA KRAMARIĆ : : : Portfolio / Selected works 2006-2019
Knjižica je svojevrstan portfolio Leninog rada, presjek kroz godine s naglaskom na recentne radove i projekte. Dizajn potpisuje studio za grafički dizajn ‘Kuna Zlatica’ iz Zagreba (dizajnerica Zlatka Salopek) a tiskana je u 500 primjeraka u zagrebačkoj Tiskari Grafing, koji su ujedno i sponzori projekta. Projekt su poduprli i Grad Dubrovnik, Jadranski luksuzni hoteli te Hrvatska turistička zajednica.

http://lenakramaric.com/