Preskočite na glavni sadržaj

Izložba Hane Lukas Midžić i Ivane Gagić Kičinbači

Otvorenje izložbe Hane Lukas Midžić i Ivane Gagić Kičinbači pod nazivom 'Osobne (s)tvari_grafike i skulpture' / 'Personal Matter(s)_Graphics and Sculptures' održat će se u ISO - Izložbenom salonu Izidor Kršnjavi, u srijedu 8. svibnja 2019. u 19 sati.
vrijeme: 08.05.2019.
mjesto: Zagreb, ISO - Izložbenom salonu Izidor Kršnjavi, Škola primijenjene umjetnosti i dizajna

Nova izložba u ISO donosi rezultat rada dviju autorica koje se često predstavljaju zajedničkom izložbom, to su akademska kiparica Hana Lukas Midžić i akademska grafičarka i magistra slikarstva Ivana Gagić Kičinbači, bivša učenica ŠPUD-a. Svoje radove, grafike i skulpture, postavljaju u tri sobe Izložbenog salona ISO, koncipirajući ih u tri cjeline pri čemu svaka cjelina i soba odražava privatan i intiman prostor umjetnica: "(S)tvari", "Tijela", "Tragovi".

Odlomak iz predgovora:

"Ivana i Hana slažu i superponiraju platoe znanja, vizualne simbolike, platoe - kako bi rekao veliki pokojni francuski teoretičar suvremene kulture Gilles Deleuze u knjizi ''Tisuću platoa'' - građanskog oblikovanja stvarnosti i platoe nadanja i vjere u moć umjetnosti i vjere u čisti umjetnički čin. To je u biti mreža nepresušnih i minucioznih promišljanja, konstruiranje značenja, i analiza čovjeka, za čovjeka, u svoj kompleksnosti njegova postojanja i opstanka. Obje stvaraju modernistički, pa i na tragu neo i post avangardnih istraživanja izražajne forme ne bi li poentirale značenje. Odmiču se od mimesisa i tragaju za čistim duhovnim supstratom samostalnog odraza kozmičke svijesti." – Doc. dr. sc. Enes Quien, prof.

https://hr-hr.facebook.com/ISOSPUD/