natječaj

Otvorene prijave za 15. Liburnia Film Festival


prijava: 15.05.2017.
mjesto: Ičići

Organizatori Liburnia Film Festivala pozivaju autore i producente dokumentarnih filmova iz Hrvatske da se prijave na natječaj za sudjelovanje na 15. Liburnia Film Festivalu (LFF), koji će se ove godine održati od 21. do 25. kolovoza u Opatiji. Natječaj za taj festival hrvatskog dokumentarnog filma otvoren je u srijedu i traje do 15. svibnja 2017.

Mogu se prijaviti dokumentarni filmovi završeni prošle i ove godine, bez obzira na trajanje i tehniku snimanja. Filmovi trebaju biti snimljeni u hrvatskoj produkciji ili koprodukciji, ako je Hrvatska najkasnije druga koprodukcijska zemlja u nizu.
 
Iznimno će se prihvatiti i radovi koji su do zaključenja natječaja biti u 'rough cut' fazi, ukoliko producenti mogu jamčiti da će se završiti najkasnije 15 dana prije početka festivala, te oni iz 2015. godine za Regionalni program.
 
Prijavljuje se putem online prijavnice na internetskim stranicama festivala, a rezultati će biti poznati početkom srpnja.
 
Peteročlani žiri nagradit će najbolji film iz glavnog programa te najbolji regionalni film, odnosne radova autora i produkcija iz Istarske, Primorsko-goranske i Ličko-senjske županije. Dodijelit će se nagrade za najbolju režiju, fotografiju, montažu i dizajn zvuka, a i publika će izabrati svog favorita.
 
Liburnia Film Festival najstariji je festival dokumentarnog filma u Hrvatskoj i jedini koji prikazuje isključivo recentne hrvatske dokumentarce - ove se godine održava 15. put za redom.
 
Osim filmskog programa organizira popratne sadržaje te projekcije izvan razdoblja u kojem se održava, poput "Liburnia uplovljava" i "Slučajno kino".
 
Tijekom ožujka, u suradnji s riječkim River pubom svakog ponedjeljka, besplatno se prikazuju dokumentarci posvećeni ljubavi, koji su s uspjehom bili prikazani na prethodnim izdanjima festivala - "Selo bez žena" Srđana Šarenca, "Ljubavna odiseja" Tatjane Božić, "Donžuani: oprostite gospodična" Gorana Devića, "Gangster te voli" Nebojše Slijepčevića.
 
LFF organizira udruga Liburnia Film Festival iz Rijeke, u partnerstvu s Restartom iz Zagreba, i uz podršku udruge Filmaktiv iz Rijeke i Festivala Opatija, te Instituta dokumentarnog filma (IDF) iz Praga i Balkan Documentary Centra iz Sofije. (Hina)

(R.P.B., 09.03.2017)