Preskočite na glavni sadržaj

Dodijeljene nagrade i Grand Prix festivala Rovinj Photodays 2019

Svečanom dodjelom nagrada pobjednicima godišnjeg natječaja i dodjelom Grand Prix-a, službeno je završio program najvećeg domaćeg festivala suvremene fotografije - Rovinj Photodays! 
vrijeme: 06.05.2019.

Nagrade su dodijeljene u sedam službenih kategorija, a radovi finalista premijerno su predstavljeni u sklopu grupne izložbe svih finalista, koja je ujedno bila i središnji događaj ovogodišnjeg festivala.

Predsjednik žirija, Hrvoje Slovenc, Grand Prix festivala dodijelio je Benedicte Kurzen i Sanne de Wilde, fotografskom duu iz Belgije i Francuske te pobjednicama u kategoriji Umjetničkog koncepta! Nagradu je u ime Benedicte i Sanne primila predstavnica fotografske agencije NOOR, Chloe Zanni.
Osvajanje ove nagrade za Sanne i Benedicte znači novu samostalnu izložbu na festivalu Rovinj Photodays 2020 s pripadajućom pratećom publikacijom, vikend boravak u Rovinju - nagrada našeg supokrovitelja tvrtke Maistre, nagradu sponzora Epson, pisač Epson EcoTank te novčanu nagradu festivala u iznosu od 2000 EUR. Festival je i ove godine okupio brojna imena iz društvenog i javnog života te velik broj fotografa i stručnjaka za fotografiju iz cijeloga svijeta.

Sljedeći natječaj Rovinj Photodays bit će raspisan u prosincu ove godine.


Marko Novosel, 1. mjesto kategorije Pejzaž
Denis Butorac, 1. mjesto kategorije Moda i 2. mjesto kategorije Tijelo/Akt
Chloe Zanni, predstavnica agencije NOOR u ime dobitnica Grand Prix nagrade Sanne De Wilde i Benedicte Kurzen i Hrvoje Slovenc, predsjednik žirija
Claudio Cerasoli, 1. mjesto kategorije Arhitektura
Milan Geis, 1. mjesto kategorije Tijelo/Akt
Bartul Pejković, 2. mjesto kategorije Pejzaž

https://photodays-rovinj.com/