natječaj

Splitgraphic - bijenale grafike: natječaj


prijava: 01.05.2017.
mjesto: Split

Otvoren je natječaj za prijavu na osmi Splitgraphic međunarodni bijenale grafike. Osmi Splitgraphic održavat će se u Splitu, od listopada do prosinca 2017. godine. Rok za prijavu je 1. svibnja.

Skupna izložba na kojoj će biti izloženi odabrani autori bit će postavljena u listopadu 2017. u prostoru Stare gradske vijećnice (Narodni trg) u Splitu. Selektor 8. Splitgraphic bijenala 2017. je grafička umjetnica i profesorica na Kraljevskoj akademiji u Antwerpenu u Belgiji, INGRID LEDENT.

Natječaj je međunarodan i otvoren za sve umjetnike, kao i studente grafike. Natječaj je otvoren za sve grafičke tehnike.
Umjetnik može prijaviti do 3 (tri) rada. Odabir radova za 8. Splitgraphic 2017 bit će izvršen u 2 (dva) kruga.

1.KRUG
Prijava radova za prvi krug 8. Splitgraphic bijenala 2017 je besplatna. Izbor za prvi krug bit će izvršen na temelju radova pristiglih u digitalnom obliku. Radovi u digitalnom obliku šalju se na e-mail adresu: applicationsplitgraphic@gmail.com, s naznakom 8. SPLITGRAPHIC 2017

Digitalne reprodukcije radova trebaju biti širine 1200px i rezolucije 72dpi, u JPEG formatu. Uz prijavu je potrebno priložiti i ispunjenu prijavnicu.
U prijavnicu je potrebno čitljivo upisati ime, prezime, adresu, e-mail adresu, nazive radova, veličinu radova, tehnike i godinu nastanka. Krajnji rok za prijavu radova: 1. svibnja.

Rezultati odabira radova za 1. krug bit će objavljeni do 1.6.2017. Umjetnici će o rezultatima natječaja biti obaviješteni putem e-maila. Odabir radova iz prvog kruga bit će javno objavljeni i na www.splitgraphic.hr pod rubrikom VIJESTI.

Od pristiglih radova u prvom krugu selektor će izvršiti odabir radova za 2. KRUG sudjelovanja. Umjetnici čiji radovi budu izabrani za 2. KRUG plaćaju kotizaciju za daljnje sudjelovanje i objavu u ONLINE GALERIJI u iznosu od 50 eura, u kunskoj protuvrijednosti.
Kotizacija za studente iznosi 30 eura, u kunskoj protuvrijednosti. Potvrdu o studentskom statusu potrebno je poslati zajedno s prijavom. Naknadne potvrde o studentskom statusu neće se uvažavati. Umjetnicima koji ne plate kotizaciju u predviđenom roku radovi neće biti objavljeni u ONLINE GALERIJI. Rok za uplatu kotizacije: od 1.6. do 15.6.2017.

2.KRUG

Od radova izabranih za 2. KRUG i objavljenih u ONLINE GALERIJI selektor odabire radove koji će biti izloženi na Skupnoj izložbi 8. Splitgraphic bijenala 2017.Iz odabranih radova za Skupnu izložbu bit će izabrani radovi za nagrade 8. SPLITGRAPHIC bijenala.

U ONLINE GALERIJI na www.splitgraphic.hr umjetnici će kao i na prijašnjim izdanjima Splitgraphic bijenala moći ocijeniti svaki pojedini rad. Rad s najboljim ocjenama dobit će NAGRADU UMJETNIKA. Glasa se i ocjenjuje klikom na pojedini rad koji je objavljen u galeriji.

Od radova objavljenih u ONLINE GALERIJI pojedini odabrani umjetnici će na zahtjev Splitgraphic bijenala i selektora biti zamoljeni da donesu ili poštom pošalju svoje radove, na uvid o finalnoj realizaciji rada.

Ti umjetnici će biti obavješteni pojedinačno, putem e-maila. Ukoliko zadovolje kriterije selektora, radovi će im biti izloženi na Skupnoj izložbi 8. SPLITGRAPHIC bijenala. Krajnji rok za slanje radova za Skupnu izložbu: 1.8.2017.

Na tubi/paketu označiti:
Splitgraphic međunarodni bijenale grafike
Majstora Jurja 5
21 000 Split

Uz radove je potrebno poslati: ispunjenu prijavnicu i kratku biografiju umjetnika. Na poleđinu svakog rada napisati naziv, tehniku i godinu. Splitgraphic će putem e-maila potvrditi primitak rada.
Više o natječaju

(M.K., 09.03.2017)