Preskočite na glavni sadržaj

6. STIFF festival - natječaj

Nakon pet uspješnih izdanja i više od 300 prikazanih igranih, dokumentarnih, animiranih i eksperimentalnih filmova iz cijelog svijeta, STIFF festival poziva producente i autore da prijave svoje filmove na šesto izdanje koje će se održati od 17. do 20. listopada 2019. u Art-Kinu u Rijeci. Rok za slanje prijava je 15. svibnja!
prijava: 15.05.2019
url: https://studentfilmfestival.eu/hr/
Prijava filmova za autore i autorice iz Hrvatske, Slovenije, Srbije, Bosne i Hercegovine, Kosova, Makedonije i Crne Gore je besplatna a kupon možete zatražiti putem maila na stiff@uniri.hr.

 

Tema ovogodišnjeg festivala je STRAH. Kroz program 6. STIFFa diskutirat će se o uzrocima i posljedicama kulture straha, o interesima, ulogama i narativima koji nas plaše i stvaraju individualnu ali i opću nesigurnost. Diskusije i radionice bit će usmjerene na metode otpora i borbe protiv straha i opresije s naglaskom na kreativne i hrabre izražaje i odluke u filmu i umjetnosti.

 

STIFF film festival je kao i uvijek otvoren po pitanju sadržaja, stoga ovogodišnji fokus na temu "straha" nije uvjet za prijavu filmova.

 

U konkurenciju za STIFF-ove nagrade ulaze studentski igrani, dokumentarni i animirani filmovi u trajanju do 60 minuta, nastali u periodu nakon 1. siječnja 2017. godine. Prijave su otvorene i za debitantske radove bivših studenata filma te eksperimentalne filmove.

 

Filmovi moraju biti na engleskom jeziku ili imati titlove na engleskom jeziku te se primaju isključivo putem Film Freeway platforme.