Preskočite na glavni sadržaj

Samostalna izložba Andree Staničić

HDLU Rijeka poziva na otvorenje samostalne izložbe Andree Staničić koje će se održati u petak, 10. svibnja 2019. u 19 sati, u Galeriji Juraj Klović u Rijeci. Izložba će biti otvorena do 24. sibnja 2019.
vrijeme: 10.05.2019.
mjesto: Galerija Juraj Klović, Rijeka
url: http://www.hdlu-rijeka.hr/

Andrea Staničić rođena 1983. godine u Rijeci. Diplomirala na Akademiji primijenjenih umjetnosti Sveučilišta u Rijeci, studij Likovne kulture. Poslijediplomski studij završila je 2011. na Akademiji likovne umjetnosti i dizajna u Ljubljani. Članica je HDLU Rijeka. Živi i stvara u gradu Krku. U svojem radu sklona je interakciji tradicionalnih medija i novih tehnologija gdje je grafika okosnica  koju postavlja u suodnos s drugim medijima.

Uz radove nastale u proteklih pet godina autorica će izložiti i najnoviji ciklus u kojem nastavlja istraživanje sinergija kompjutorske grafike s drugim medijima. Gdje preklapanjem digitalne i oslikane slike propituje odnos opipljivo-realnoga i iluzivno-medijskoga. U ovom slučaju radi se o kombinaciji kompjutorskog printa (koji je u podlozi) i naknadne slikarske intervencije uljenom bojom.