Preskočite na glavni sadržaj

HMI: Izložba umjetnice Katarine Vuković iz Čilea

Multimedijalna izložba dizajnerice, likovne umjetnice i savjetnice za kulturu Katarine Vuković iz Čilea 'Dom - Zapis sjećanja za tijelo' otvara se u srijedu, 15. svibnja u Hrvatskoj matici iseljenika (HMI) u okviru Petih Dana čileanske kulture u Hrvatskoj, najavila je u četvrtak Matica.  
vrijeme: 15.05.2019.
mjesto: Zagreb, Hrvatska matica iseljenika

Pete Dane čileanske kulture, od 10. do 15. svibnja, organiziraju Udruga OS i Veleposlanstvo Čilea u suradnji s Muzejom Mimara, Europskim domom Zagreb, Centrom mladih Ribnjak, Hrvatskom maticom iseljenika, Društvom hrvatskih književnika i Kazalištem “Štagalj”, selo Kostanj kod Vrbovca.

Manifestacija se svečano otvara u petak, 10. svibnja, pozdravnim govorom otpravnika poslova čileanskog veleposlanstva Maximiliana Jara Poze uz nastup čileanske plesne grupe “Ayecantun” i hrvatske folklorne grupe “Kraluš” te izložbom slika čileanske umjetnice Isabel Brinkc.

Istoga dana održati će se i mini radionica ilustracija s čileanskim motivima za djecu osnovnoškolskog i srednjoškolskog uzrasta u Centru mladih Ribnjak (od 10 do 14 sati), a voditelj joj je ilustrator i slikar Patricio Agüera Garcia.

Subota, 11. svibnja predviđena je za prijateljski susret posvećen čileanskim pjesnicima u Kazalištu “Štagalj” u selu Kostanjevec kod Vrbovca. Organizira se cjelodnevno druženje uz čitanje čileanske poezije, učenje popularnog narodnog plesa „cueca“ te zajedničku pripremu jela čileanske i hrvatske kuhinje.
U ponedjeljak, 13. svibnja održava se predavanje povodom 130. obljetnice rođenja Gabriele Mistral, dobitnice Nobelove nagrade za književnost, a dan poslije predavanje Maximiliana Jare, trećeg tajnika Veleposlanstva Čilea u Zagrebu u Europskom domu Zagreb. 

Posljednjeg dana manifestacije otvorit će se spomenuta izložba "Dom - Zapisi sjećanja za tijelo", odnosno “Dom – la memoria del Cuerpo”, navodi se na mrežnim stranicama HMI. (Hina)