Preskočite na glavni sadržaj

Samostalna izložba Petre Peškir Harča u Križevcima

U Galeriji K2 Petra Peškir Harča će svojom prvom samostalnom izložbom predstaviti svoje likovne radove. Izložba naslovljena 'Životinjsko carstvo' otvara se 10. svibnja u 19 sati.
vrijeme: 10.05.2019.
mjesto: Križevci, Galerija K2

Petra je rođena je 2006. godine. Pohađa 6. razred OŠ „Ljudevita Modeca Križevci“ i živi u Križevcima. Boje i crtaći blok oduvijek su joj najdraža igračka, tako da se slobodno može kazati da se crtanjem i slikanjem bavi od kada zna za sebe.

Od svoje 7. godine polaznica je Škole crtanja i slikanja Križevci gdje razvija svoj kreativni duh i stječe vještinu učeći tehnike likovne umjetnosti. Polaznica je i kreativnih radionica, te Foto-kino-video kluba „Križevci“ u sklopu ZTK Križevci gdje je vrlo aktivna, te sudjeluje na raznim foto radionicama. Kao polaznica ljetne fotoradionice „Istra-ambijent kulturna baština“ u organizaciji Hrvatskog fotosaveza uči i svladava vrlo zahtjevne tehnike što fotografije, ali i likovnog izražavanja koristeći razne tehnike, što na papiru, foto papiru (svjetloris), drvu, tekstilu. Njena kreativnost ne ostaje nezamjećena, već naprotiv, njen rad na temu Božičnih čestitki odabran je za službenu čestitku Hrvatskog fotosaveza za 2018. na 2019. godinu. Do sada je svoje prvenstveno likovne, ali i fotografske radove izlagala na desetak skupnih izložbi.

Ova izložba nastavak je jedinstvenog izložbenog projekta prezentacije dječjeg likovnog stvaralaštva kroz projekt "Prve hrvatske dječje galerije" koji vodi akademski kipar i likovni pedagog Igor Brkić u sklopu galerije K2 i uz podršku Udruge Kvark Križevci.

https://hr-hr.facebook.com/galerijak2/