Preskočite na glavni sadržaj

Izložba 'Izdavačka djelatnost Pomorskog i povijesnog muzeja Hrvatskog primorja Rijeka'

Otvorenje izložbe Izdavačka djelatnost Pomorskog i povijesnog muzeja Hrvatskog primorja Rijeka, autorice Denis Nepokoj, održat će se u nedjelju, 12. svibnja 2019. u 19 sati, u Pomorskom i povijesnom muzeju.
vrijeme: 12.05.2019.
mjesto: Rijeka, PPMHP

Izložba će predstaviti bogatu nakladničku djelatnost Muzeja, objavljenu u bibliotekama Monografije i katalozi, Edukativni programi te Vodiči muzeja.
Kao jedna od osnovnih djelatnosti Pomorskog i povijesnog muzeja Hrvatskog primorja Rijeka nakladništvo je povezano sa svim muzejskim programima, a vrijednost izdanja prepoznala je i struka pa je 2004. godine autore Monografije Muzeja, nagradila Godišnjom nagradom Hrvatskog muzejskog društva, najvišim strukovnim priznanjem.
Bogatstvo muzejskoga fundusa objavljuje se u katalozima, vrijednim izvorima saznanja o muzejskim predmetima izloženima u stalnom postavu ili pomno pohranjenima u muzejskim čuvaonicama. Iskorak u predstavljanju muzejske građe izdanja su Biblioteke Edukativni programi namijenjena najmlađima koja interaktivnim pristupom najmlađe posjetitelje upoznaju s baštinom i njezinim značenjem te s Muzejom kao čuvarom baštine.
Uz muzejska izdanja bit će izloženi i predmeti iz fundusa Muzeja objavljeni u monografijama, katalozima i edukativnim publikacijama.

Izložba se održava u sklopu 12. riječkog sajma knjiga i festivala autora VRISAK.

http://ppmhp.hr/