natječaj, radionica, kolonija

Prijave za Radionicu (za)igranog filma


prijava: 19.03.2017.
mjesto: Kinoklub Zagreb

Otvorene su prijave za radionicu (za)igranog filma. Radionica je namijenjena svima onima koji bi snimili svoj (mogu i tuđi) “gotov” scenarij. Preduvjet za prijavu je završena Filmska škola KKZ-a i iskustvo nastanka filma kroz sve procese.

Što znači “gotov” scenarij ili zašto pod navodnim znacima?
U ovom slučaju radi se o scenariju kojeg autor već sada vidi snimljenog u svojoj glavi. Podrazumijeva se da će svaki scenarij još disati, prilagođavati se mogućnostima, glumcima, glumačkim probama kao i prilikama na snimanju. U svakom slučaju, bitno je da autor vidi scenarij kao zaokruženu cjelinu i želi ju učiniti vidljivom u filmu.
 
Mole se autori da uzmu u obzir producentsku izvedivost jer je glavni cilj polaznika – izvesti svoj film. Pri tom se misli da pripremite film, organizirate svoje filmske timove te s njima snimate i montirate svoj film!

Mentorica radionice je redateljica Dalija Dozet. Rođena u Osijeku, studirala je film u Pragu i Zagrebu gdje je na ADU diplomirala režiju igranog filma. Od tada se igra filmskim formama na najrazličitije načine. Ne zna pjevati, loše pere suđe i voli raditi keramičke maske.

Prijava treba sadržavati:

- scenarij (do 20 stranica)
- kratku autorsku bilješku (može i motivacijsko pismo)
- vizuale (fotografije koje uprizoruju atmosferu vašeg filma, dozvoljene su i tuđe fotografije s interneta ako asociraju na atmosferu u vašem filmu)

Prijave su otvorene do ponoći u nedjelju 19. ožujka. Zato molim ekspresno potražite svoje (tuđe) scenarije i šaljite.
Prijave šaljite na mail: tom.soban@gmail.com. U mailu napišite svoje podatke (ime i prezime, kontakt), dok dokumente (scenarij, kratku autorsku bilješku i vizuale) ne potpisujte kako bi selekcija bila regularna.

Prvi sastanak će biti u četvrtak, 23. ožujka u 20 sati u prostorijama Kinokluba Zagreb, Trg žrtava fašizma 14.

Kontakt osoba i organizator radionice: Tomislav Šoban

http://kkz.hr/

(D.H.F., 14.03.2017)