Preskočite na glavni sadržaj

'Putovanje izgubljenih' najbolja predstava u cjelini Međunarodnog festivala malih scena u Rijeci

Najbolja predstava u cjelini 26. Međunarodnog festivala malih scena u Rijeci prema odluci festivalskog žirija je 'Putovanje izgubljenih' Daniela Kehlmanna u izvedbi bečkog Theater in der Josefstadt, objavljeno je na zatvaranju festivala u četvrtak.
vrijeme: 09.05.2019.
mjesto: Rijeka
url: http://www.theatrefestival-rijeka.org/
 

Redatelj predstave Janusz Kica proglašen je najboljim redateljem festivala, a scenografija Waltera Vogelweidera, kostimografija Alfreda Mayerhofera i glazba Matthiasa Jakisica iz ove predstave ocijenjene su najboljima u svojim kategorijama. Uz to, i publika je “Putovanju izgubljenih” dala najbolju ocjenu.


Nagradu za najbolju mušku ulogu ravnopravno su dobili Dragan Mićanović za ulogu Ljube u predstavi “Vrat od stakla” Jugoslovenskog dramskog pozorišta iz Beograda i Dado Ćosić za ulogu Raca u predstavi “Huddersfield” Zagrebačkog kazališta mladih. Najbolje ženske uloge, također ravnopravno, dobile su Linda Begonja (Pastorka u “Šest likova traži autora” Satiričkog kazališta Kerempuh) i Nela Mihailović (Danica Čvorović u “Balkanskom špijunu” Narodnog pozorišta u Beogradu).


Najboljim mladim glumcem proglašen je Mateo Videk (“Huddersfield”) a najbolju epizodnu ulogu ostvarila je Vesna Trivalić (“Vrat od stakla”).


Nagradu za najbolju dramaturgiju dobio je Tomislav Zajec (“Huddersfield”) a nagrada za oblikovanje svjetla nije dodijeljena.


Žiri Novog lista je svoju nagradu “Mediteran” dodijelio Dadi Ćosiću za ulogu u “Huddersfieldu”.


Festivalski žiri činile su glumice iz zagreba Marija Sekelez i Doris Šarić Kukuljica te glumica iz Beograda Svetlana Bojković. U programu je ove godine bilo sedam predstava iz četiriju zemalja.


Izbornik festivala je Bojan Munjin, a utemeljitelj i umjetnički direktor Nenad Šegvić. Organizatori su Umjetnička organizacija HKD Teatar Međunarodni festival malih scena i Grad Rijeka.


U pratećem programu u Galeriji Kortil, u sklopu HKD na Sušaku, bila je izložba kazališnih plakata Mirka Ilića iz fundusa Muzeja moderne i suvremene umjetnosti Rijeka. (Hina)