Preskočite na glavni sadržaj

Koncert violiniste Gorana Končara i orguljaša Edmunda Andler-Borića u Slavonskom Brodu

U nedjelju, 12. svibnja s početkom u 19.30 sati, naš proslavljeni violinist Goran Končar i orguljaš Edmund Andler-Borić održat će koncert u franjevačkoj crkvi u Slavonskom Brodu. Ulaz na koncert je slobodan.
vrijeme: 12.05.2019.
mjesto: Slavonski Brod

Na programu koncerta naći će se skladbe: Handela, Vitalija, Marcella, ali i čitavog niza hrvatskih skladatelja: Miletića, Motovunjanina, Bajamontija, te hrvatskih franjevačkih anonimnih skladatelja 18. stoljeća.

Koncert se održava uz podršku Ministarstva kulture RH, a u organizaciji Koncertno-kazališne dvorane Ivana Brlić Mažuranić i Franjevačkog samostana. Koncert je dio koncertne sezone grada Slavonskog Broda.  Slavonski Brod sa svojom pozicijom uz rijeku Savu i sa svojom kulturnom i prirodnom baštinom, te svojom baroknom Tvrđom spada među ljepše dijelove Republike Hrvatske.

Violinist Goran Končar profesor je violine na Muzičkoj akademiji u Zagrebu, te jedan od najangažiranijih naših violinista u Hrvatskoj i svijetu. Gostuje na svim kontinentima kao solist i komorni glazbenik. Orguljaš Edmund Andler-Borić umjetnički je voditelj našeg najvećeg orguljaškog festivala Orgulje Zagrebačke katedrale, te kao koncertni orguljaš nastupa redovno u Hrvatskoj, Europi, Bliskom Istoku, Rusiji, Ukrajini, itd.