Preskočite na glavni sadržaj

Autorski projekt Bobe Jelčića prema Čehovu 'Tri sestre' – poziv na otvorene probe

Novi autorski projekt redatelja Bobe Jelčića 'Tri sestre' kazališni je laboratorij koji istražuje mjesto nacionalnog kazališta u kontekstu 21. stoljeća. U  proces nastajanja ovaj kazališni laboratorij želi uključiti i publiku koja zajedno s redateljem, glumcima i dramaturgom sudjeluje u stvaranju predstave. Probe su otvorene za sve zainteresirane građane: u ponedjeljak (13. svibnja) srijedu (15. svibnja) i petak (17. svibnja) u prostorijama Ansambla LADO od 15,30 sati.
vrijeme: 13.05.2019.
mjesto: Zagreb; Trg Republike Hrvatske 6a
url: http://www.hnk.hr

Na taj način publika će imati priliku sudjelovati u do sada ekskluzivnom i zatvorenom kazališnom procesu tražeći odgovore na brojna pitanja te preispitivanjem i brisanjem granica kazališne umjetnosti istraživati kontekst nacionalnog kazališta izmicanjem iz zadanih okvira kazališne kuće. Stoga se ovaj projekt seli u prostorije Ansambla Lado u Zagrebu a sva zainteresirana publika moći će prisustvovati probi predstave i pridonijeti svojim razmišljanjima stvaranju iste.
 
Neka od pitanja koja redatelj i umjetnici predstave žele postaviti publici su:
Što danas znači kad netko neprestano priča da bi trebao raditi?
Što je danas život u provinciji?
Što je danas odlazak u grad?
Što je danas život bez mobitela?
 
Koliko su motivi Čehovljevih likova bliski čovjeku današnjice i vremenu u kojem živimo?
 
U ovom inovativnom projektu sudjeluju glumici Drame HNK u Zagrebu: Nina Violić, Jadranka Đokić, Daria Lorenci Flatz, Krešimir Mikić, Siniša Popović, Dušan Gojić i Ivan Colarić te mladi glumci s Akademije dramske umjetnosti u Zagrebu Ugo Korani, Iva Jerković i Marin Klišmanić.
 
Prezentacija dosadašnjeg rada na projektu Tri sestre čija nas premijera očekuje u listopadu, održat će se u prostorijama Ansambla LADO, 25. i 27. svibnja a izvedbe u lipnju bit će 1., 12. i 13. u mjesecu.