Preskočite na glavni sadržaj

Homesick festival Zagreb - kazalište koje dolazi u vaš dom

Homesick festival održava se u sklopu Festivala Ganz nove Perforacije od 7. do 9., 14. do 16. te 28. do 30. lipnja, u privatnim stanovima i kućama zagrebačkih građana/ki. Traži se 15 stanova i 15 Zagrepčana/ki koji/e žele udomiti predstave Homesick festivala i postati kazalište, na jedan dan!
vrijeme: 07.06.2019.
mjesto: Zagreb
url: https://thisisadominoproject.org/homesick-festival/
Festival Perforacije ove godine održava se jedanaesti put u organizaciji Domina u suradnji s Ganz novom kulturom promjene. Referirajući se na javne politike financiranja kulturnih programa i upravljanja kulturnim prostorima kao i na posvemašnje sužavanje mogućnosti za produkciju i prezentaciju projekata umjetnika nezavisne kulturne scene, Domino (Festival Perforacije) i Ganz nova kultura promjene (eks Ganz novi festival) udružuju se u potrazi za drugačijim kulturnim politikama, neposrednijim načinima komunikacije sa svojom publikom i novim prostorima izvođenja umjetničkih djela. Ulazeći u novo desetljeće održavanja, Perforacije postaju Ganz nove i pozivaju na drugačije iskustvo kazališta i revalorizaciju uvjeta umjetničkog rada.

 

Prvi od festivalskih programa autorski je projekt japansko-austrijskog umjetnika Michikazu Matsune-a - Homesick festival Zagreb - koji se realizira u suradnji s hrvatskim umjetnicima Brunom Isakovićem, Vedranom Klepicom i Ninom Kurtelom, a održava se u domovima svojih gledatelja.


Ulaznice za predstave Homesick festivala se ne naplaćuju, ali gledatelji mogu ostaviti donaciju.

 

Više informacija potražite na https://thisisadominoproject.org/homesick-festival/