Preskočite na glavni sadržaj

Kreativni ambasador: Slaven Lunar Kosanović

Desk Kreativne Europe za potprogram Kultura predstavlja Kreativnog ambasadora za mjesec svibanj – Slavena Lunara Kosanovića!
vrijeme: 13.05.2019.
url: http://deskkultura.hr/
 

Slaven Lunar Kosanović je hrvatski umjetnik grafita, grafički dizajner, grafiter i umjetnik koji je proizašao iz rane hrvatske graffiti scene. Radovi mu krase gradove kao što su Amsterdam, Atenu, Auckland, Berlin, Hanoi, Havanu, Lisabon, London, Melbourne, New York, Oslo, Pariz, Saigon, Seoul, Sydney i Tokio. Osim crtanja i slikanja grafita, istaknuo se i klasičnim tehnikama slikanja kistom, u tehnici akrila na platnima velikoga formata, koristeći kako kaže „svoje prepoznatljive životinje, mačke, koje lete u balonima nebeskim prostranstvima“.

 

LUNAR je sudjelovao u jednoj od aktivnosti velikog interdisciplinarnog projekta CreArt koji je podržan kroz program Kreativna Europa, a hrvatski partner je Hrvatsko društvo likovnih umjetnika.

 

CreArt je međunarodni i interdisciplinarni projekt financiran iz Kreativne Europe, a HDLU je od kraja 2013. godine hrvatski partner koji u mreži kreativnih gradova i institucija predstavlja grad Zagreb. Cilj projekta je povezivanje europskih gradova i osnaživanje suradnje među političkim, obrazovnim i kulturnim institucijama. Osim brojnih edukativnih i kreativnih aktivnosti i tijekom projekta, svake se godine organizira velika izložba umjetnika iz gradova partnera. Svi članovi HDLU-a imaju se pravo prijavljivati na natječaje CreArt projekta.