Preskočite na glavni sadržaj

MEDIA i Europski filmski forum u okviru Međunarodnog filmskog festivala u Cannesu

Europski filmski forum, u organizaciji Potprograma MEDIA, i ove će se godine održati na Međunarodnom filmskom festivalu u Cannesu s temom 'Europski talenti: osnaživanje kreativnih potencijala'.
vrijeme: 20.05.2019.
mjesto: Francuska; Cannes
url: http://mediadesk.hr/
Forum će se odvijati 20. svibnja od 15 do 17.30 sati u prostorijama Salon des Ambassadeurs te će odati počast europskim talentima kojima dugujemo prepoznatljivost europskog filma i televizijskih djela diljem svijeta. Unutar događanja pružit će se također prilika za promišljanje o europskom filmskom ekosustavu koji jačanjem digitalizacije prolazi kroz značajne promjene.


Otvorenom raspravom pokušat će se prepoznati glavni izazovi i mogućnosti za europske talente i analizirati aspekti poslovnog okruženja povoljnog za razvoj kreativnosti i jačanje dosega prema međunarodnoj publici.


Rasprava će biti podijeljena na nekoliko sesija: 

Uvodna riječ visokih predstavnika Europske komisije

Razgovor s renomiranim europskim filmskim redateljima

Prvi panel: 'Razvoj europskog talenta'

Drugi panel: 'Opremanje talenta nužnim vještinama'

Zaključna riječ.


Štand Potprograma MEDIA na filmskom sajmu


MEDIA će, kao i svake godine, biti prisutna na filmskom sajmu Le Marché du Film s vlastitim štandom, gdje će svakodnevno biti predstavljeni primjeri dobre prakse. Od 17. do 22. svibnja održavat će se najmanje dvije prezentacije dnevno – jedna u jutarnjim i druga u poslijepodnevnim terminima ‒ koje će tematski biti usmjerene na izazove i trendove audiovizualne industrije. Opširnije…