Preskočite na glavni sadržaj

Izložba 'Between There and There: the Third Place of Belonging' gostuje u Antwerpenu

Izložba 'Između tamo I tamo: treće mjesto pripadanja' otvorit će se 16. 5. 2019. u Galeriji Out of Sight u Antwerpenu. Izložba je dio projekta 'Između tamo I tamo: antomija privremenih migracija' kustosica Irene Bekić i Duge Mavrinac (IPAK – istraživački projekti i autorske koncepcije).
vrijeme: 16.05.2019.
mjesto: Antwerpen, Belgija

Izložba okuplja radove hrvatskih autora Božene Končić Badurine i Duge Mavrinac, Tomislava Brajnovića, Nicole Hewitt u suradnji s Vidom Guzmić i Ivanom Slipčevićem, Ane Hušman i Tonke Maleković.

Govoreći o modernim migracijama, kulturna antropologija vidi migrante i migrantice kao aktivne mobilne subjekte koji kontinurano i simultano stvaraju i nanovo elaboriraju značenja i vrijednosti kultura pletući dinamične transnacionalne globalne mreže. No transmigrantnost podrazumijeva i osjećaj stalne izmještenosti i nepripadanja. Izložba promišlja ovaj fenomen u relaciji sa suvremenim umjetničkim praksama fokusirajući se na načine I taktike proizvodnje migrantskog identiteta. Pet umjetničkih radova nadopunjuju se i ulanačavaju u narativ koji je, s jedne strane trasiran vizurom  kulturne antropologije, a nezavršen i pomalo entropičan, s druge. Kreirajući zone intimnih prostora premreženih premještajućim toposima kao što su tijelo, jezik, pripadanje, identitet, rad, krivnja, razdvojenost, zakonske regulative, oni transformiraju galerijski prostor u imaginarni prostor izmještenosti, konstituirajući konfiguraciju trećeg mjesta pripadanja.

Izložba “Između tamo i tamo: treće mjesto pripadanja” moći će se pogledati do 30. 6. 2019. i uključena je u program Antwerp Art Weekend https://antwerpart.be/weekend/#weekend.

Produkcija: IPAK-istraživački projekti i autorske koncepcije i Out of Sight

Voditeljica  kustosica galerije Out of Sight: Dušica Dražić

Izložbu podržali Ministarstvo kulture Republike Hrvatske i Gradski ured za kulturu Grada Zagreba

Više na: http://out-of-sight.be/between-there-and-there-the-third-place-of-belonging/