susret

41. Susret kazališnih amatera Zagreba - SKAZ


vrijeme: 24.03.2017. - 02.04.2017.
mjesto: Zagreb, Kulturni centar Peščenica, Ivanićgradska 41a

Dok je Mali SKAZ, koji je bio rezerviran posebno za one najmlađe sudionike/glumce amatere, 18. i 19. ožujka pogledalo više od 600 posjetitelja, od petka, 24. ožujka do nedjelje, 2. travnja slijedi onaj za 'velike' glumce na čijem se programu nudi čak 40-ak predstava i popratnih razgovora uz okrugli stol na temu izvedbe. Ulaz na sve predstave je besplatan!

SKAZ je već godinama poligon zagrebačkim amaterskim kazališnim organizacijama iz kojih su se pojedinci profilirali u profesionalne kazališne umjetnike. 
 
SKAZ (Susreti kazališnih amatera Zagreba) je godišnji susret sveukupnog zagrebačkog kazališnog amaterizma koji već 41 godinu predstavlja najtočniji i najcjelovitiji pregled godišnje produkcije zagrebačkih kazališnih amatera. Najkvalitetnija kazališna ostvarenja selektiraju se za Festival zagrebačkih kazališnih amatera (FZKA).
 
Nagrade “Daske koje život znače” dobit će nagrađeni za najbolju predstavu u cjelini, najboljeg glumca, najbolju glumicu i za najbolji originalni tekst ili predložak za igru, a najbolja predstava dobit će i izravnu ulaznicu za 57. Festival hrvatskih kazališnih amatera u organizaciji Hrvatskog sabora kulture. Prosudbeno povjerenstvo 41. SKAZ-a čine: Vinko Kraljević, glumac, Andrija Tunjić, glumac i kazališni kritičar te Ivana Peroš, kazališna redateljica. Ove godine na SKAZ-u će sudjelovati preko 500 sudionika i 47 dramskih grupa.
 
Od 2009. g. voditelj Zagrebačke scene kazališnih amatera je kazališni redatelj Boris Kovačević.
 
Raspored predstava 41. Susreta kazališnih amatera Zagreba pronađite OVDJE.
 
Ulaz na sve izvedbe je besplatan uz ulaznicu koju možete preuzeti na blagajni kazališta najranije dva sata prije početka predstave.
 
Program je realiziran uz potporu Gradskog ureda za obrazovanje, kulturu i sport Grada Zagreba.

(R.P.B., 20.03.2017)