natječaj

Poziv na sudjelovanje na studentskom filmskom kampu 'Interakcija' i masterclassu 'Interdoc'


prijava: 30.04.2017 i 10.06.2017.
mjesto: Srbija

Nezavisni filmski centar 'Filmart' iz Požege (Srbija) je raspisao natječaje za sudjelovanje na 12. Međunarodnom studentskom filmskom kampu 'Interakcija 2017' (rok za prijavu: 30. travnja) i 7. Međunarodnom masterclassu dokumentarnog filma 'Interdoc 2017' (rok za prijavu: 10. lipnja).

Od 10. do 27. kolovoza 2017. godine održat će se 12. Međunarodni studentski filmski kamp „Interakcija 2017“, tijekom koga će petnaest studenata filmskih akademija iz različitih krajeva svijeta, podijeljeni u tri ekipe, snimiti tri dokumentarna filma u Čačku, Ivanjici i Užicu. Kao i prethodnih godina, istovremeno s realizacijom druge faze kampa, od 17. kolovoza, bit će održan 7. Međunarodni masterclass dokumentarnog filma „Interdoc 2017“, tijekom koga će naši afirmirani dokumentaristi, Dragan Elčić i Mladen Matičević, s polaznicima podijeliti znanje i iskustvo iz kreativnog dokumentarnog filma.
           
Tim povodom, Nezavisni filmski centar „Filmart“ je raspisao natječaje za sudjelovanje na kampu i masterclassu.
 
Na natječaj za sudjelovanje na kampu, koji je otvoren do 30. travnja, mogu se prijaviti studenti produkcije, režije, kamere, dizajna zvuka i montaže, koji imaju iskustva u produkciji dokumentarnog filma, dok je natječaj za sudjelovanje na masterclassu otvoren do 10. lipnja i na njega se mogu, pored studenata filmskih škola, prijaviti i filmski i televizijski profesionalci, kao i svi oni koji žele saznati više o kreativnom dokumentarnom filmu, izjavio je Dejan Petrović, direktor „Filmarta“.
 
Tijekom jedanaestogodišnje realizacije kampa sudjelovalo je 204 sudionika iz 50 zemalja, snimljen je 41 dokumentarni film i osvojeno 13 nagrada na filmskim festivalima širom svijeta, dok je na masterclassu sudjelovalo 78 sudionika iz 30 zemalja.
 
Više informacija o natječajima možete pronaći na:

www.film-art.org/interaction
       
www.film-art.org/interdoc 

(R.P.B., 20.03.2017)