Preskočite na glavni sadržaj

Zagrebačko kazalište 'Žar ptica' gostuje u Sankt Peterburgu

U sklopu projekta 'Dječje kazališta bez granica' GK 'Žar ptica' po prvi put gostuje u Rusiji. Na poziv Državnog dječjeg kazališta Theater at Narva gates, u petak, 17. svibnja, u Sankt Peterburgu će biti izvedena predstava 'Kako živi Antuntun'.
vrijeme: 17.05.2019.
mjesto: Ruska Federacija; Moskva
url: http://zar-ptica.hr/
Gradsko kazalište 'Žar ptica' inicijator je novog projekta međunarodne kulturne razmjene "Dječje kazalište bez granica" kojim se želi poticati susrete dječjeg kulturnog stvaralaštva različitih zemalja svijeta, sa svim svojim specifičnostima. Obzirom da se radi o mladoj publici primarni cilj projekta je brisati granice, stvarati prijateljstva i poticati prihvaćanje različitosti, kako bi djeca i mladi što aktivnije sudjelovali u stvaranju nekog novog tolerantnijeg društva. Cilj projekta je afirmirati hrvatsku kazališnu umjetnost i književnost u inozemstvu, ali i promovirati stvaralaštvo za djecu drugih zemalja  u Hrvatskoj.


Podržavajući različitost u svakom smislu, ciljevi ovog projekta puni smisao dobivaju na humanitarnim predstavama kao što su i ove dvije izvedbe Antuntuna. Naime, u  Sankt Peterburgu se cijeli tjedan provodi akcija "Integracija djece s posebnim potrebama u kazalište", tako da će i naš Antuntun biti dijelom ove ruske humanitarne priče. Svi mali gledatelji  poznatu hrvatsku dječju pjesmu tijekom predstave slušat će u prijevodu na ruskom. Nakon druge izvedbe predviđena je zajednička debata s domaćinima na temu značaja dječjeg kazališta i utjecaja koju kazalište ima u odrastanju djece.