Preskočite na glavni sadržaj

Poezija na živo: Branko Čegec

U utorak, 21. svibnja, u 19 sati, u klubu Booksa će, u sklopu tribine Poezija na živo, gostovati pjesnik i izdavač Branko Čegec. S njim će razgovarati kolega pjesnik i teoretičar Miroslav Mićanović.
vrijeme: 21.05.2019. 19 h
mjesto: Zagreb; Klub Booksa, Martićeva 14d
url: http://klub.booksa.hr/
 

Povod razgovoru Branka Čegeca s Miroslavom Mićanovićem novi je Čegecov pjesnički rukopis i on će poslužiti kao polazišna točka dijaloga o poeziji, stanju stvari, jeziku, poetici i poetikama, putovanju i pisanju, čitanju i nestanku jednog svijeta, ili svjetova u kojima smo i o kojima smo pisali i čitali. Uvodna posveta rukopisa knjige pjesama Branka Čegeca Uspon i pad koševskog brda / Sarajevo za prolaznike „za njih i ostale" diskretna je uputa za čitanje i kretanje prostorom knjige, njezinom rubnošću, posveta kojom se čitatelju postavlja pitanje: tko su oni (vidljivi) i tko su ostali? Razlomljenost i podvojenost, razvlaštenost i siromaštvo, samo su neka od mnogih mjesta i dionica koje upućuju na dvojnost rukopisa, suprotstavljenost ili iznevjereni kronološki slijed u onome što se događa između uspona i pada.

 

Razgovor o novom rukopisu Branka Čegeca poticajan je povod za provjeru vlastitog jezika, za razgovor o svjetlu i mraku naše svakodnevice, stvarnosti i suvremenosti, a poezija je dobrodošao, ili jedini mogući, početak naših razgovora i sumnji…


Facebook event