festival, najave

4. DokuMa Film Festival


vrijeme: 30.05.2017. - 03.06.2017.
mjesto: Makarska

Udruga za proizvodnju, promociju, distribuciju filmskog i audio-vizualnog stvaralaštva 'Dokuma' iz Makarske organizira četvrti po redu DokuMa Film Festival koji će se održati od 30. svibnja do 3. lipnja 2017. u Makarskoj.

DokuMA Film Festival je međunarodni festival dokumentarnog filma koji se održava u Makarskoj. Njime promičemo multikulturalizam, kinematografiju zemalja članica Europske Unije te stvaramo platforme za razmjenu filmskih ideja i iskustava. Organiziramo obrazovne i interaktivne sadržaje te se zalažemo za dugoročni razvoj kulturnog turizma u gradu i regiji. DokuMA Film Festival svake godine ugosti službenu zemlju partnera iz Europske Unije, a dosadašnji su partneri bili Češka Republika (2014.), Republika Poljska (2015.) te Kraljevina Danska (2016). Ovogodišnja zemlja partner je Kraljevina Španjolska.

Osnovnu strukturu programa čine međunarodni kratkometražni natjecateljski program MALI GARMAZ, FILMOVI ZEMLJE PARTNERA te DUGI HIT FILM.
Ostatak filmskog i popratnog programa se mijenja sukladno s godišnjim konceptom festivala.

U tijeku su prijave za natjecateljski program “Mali Garmaz” u kategoriji kratkometražnih dokumantarnih filmova do 20. travnja 2017. Pravila i prijave možete vidjeti ovdje.
 

(D.H.F., 24.03.2017)


Uskoro: