Preskočite na glavni sadržaj

Crowdfunding kampanja HPD-a Lipa

Članice i članovi Hrvatskoga pjevačkog društva 'Lipa' iz Osijeka, pozvani su biti sudionicima velikog međunarodnog glazbenog projekta Sing Along Concert 'On Tour' Barcelona koji će se održati od 29. svibnja do 2. lipnja. Kako bi prikupili ostatak potrebnih sredstava pokrenuli su crowfonding kampanju.
vrijeme: 21.05.2019.
url: http://hpd-lipa.hr/
 
Članice i članovi Hrvatskoga pjevačkog društva „Lipa“ iz Osijeka, jednoga od najtrofejnijih i najboljih pjevačkih zborova u Hrvatskoj, pozvani su biti sudionicima velikoga i iznimno važnoga međunarodnog glazbenog projekta Sing Along Concert „On Tour“ Barcelona koji će se održati od 29. svibnja do 2. lipnja 2019. godine u Barceloni (Španjolska), a čija je okosnica izvedba glasovitoga djela Requiem talijanskoga skladatelja Giuseppea Verdija.

Budući da je i nakon višemjesečnoga prikupljanja sredstava te potpore koje su Lipi već dali Ministarstvo kulture RH, Grad Osijek, Osječko-baranjska županija te drugi donatori i sponzori – pri čemu su dio sredstava osigurali i sami pjevači – početkom svibnja još uvijek bilo potrebno gotovo 17 000 kuna (oko 2500 američkih dolara) za zatvaranje cjelokupne financijske konstrukcije; Lipa je stoga odlučila pokrenuti tzv. crowdfunding kampanju, posljednjih godina sve popularniji način prikupljanja novca od domaćih i inozemnih donatora za određeni projekt ili određeni cilj (osobito u kulturi), u ovom slučaju sudjelovanje u svjetskom zborskom projektu u Barceloni.

Zahvaljujući mnogim prijateljima i podupirateljima Društva, putem novčanih donacija preko kampanje te kroz uplate izravno na žiroračun Društva do sada je prikupljeno oko 14 000 kuna.

Dakle, Lipa je nadomak svojega cilja: kako bi u potpunosti zatvorila financijsku konstrukciju, potrebno je još samo 3000 kuna.  

Uplate su moguće do 25. svibnja.

Više pročitajte na:
https://www.facebook.com/hpdlipa/posts/1143497685811529

crowdfunding kampanja
https://www.indiegogo.com/projects/sing-along-concert-barcelona-croatian-choir-lipa#/