Preskočite na glavni sadržaj

Predstavljanje radova s radionice 'Novi hrvatski krpež'

U ponedjeljak, 27. svibnja 2019. godine u 17:30 sati, u Muzeju za umjetnost i obrt u Zagrebu održat će se modni performans #ageisjustanumber na kojem će se predstaviti radovi nastali na radionici 'Novi hrvatski krpež'. 
vrijeme: 27.05.2019.
mjesto: Zagreb, MUO
url: http://wwwe.ulupuh.hr

Radionica se održavala u okviru ULUPUH-ova projekta „Kreativni 54+“ pod vodstvom modne dizajnerice Milene Rogulj. Na radionici su sudjelovale osobe starije životne dobi iz različitih krajeva Hrvatske koje su upoznate s tradicionalnim tehnikama izrade narodnih nošnji i dekorativnih elemenata karakterističnih za područje iz kojega dolaze. Kroz tri ciklusa radionice polaznici su s voditeljicom ručno izradili nove, jedinstvene i suvremene predmete na temelju poznavanja i nadahnuća u hrvatskoj tradiciji.
Gosti plesači na modnom performansu bit će Aleksandra Mišić, osnivačica plesnog studija Masa Dance Company i njegov suosnivač Ognjen Vučinić,  koordinator i producent performansa je Dubravka Golubić Krpan. Obrtnička škola za osobne usluge Zagreb pripremila je frizure.

Projekt Kreativni 54+ ciklus je radionica iz područja vizualnih i primijenjenih umjetnosti i dizajna te izvedbenih i scenskih umjetnosti namijenjenih populaciji starijoj od 54 godine. Nositelj projekta je ULUPUH (Hrvatska udruga likovnih umjetnika primijenjenih umjetnosti) u okviru Poziva Ministarstva kulture RH „Umjetnost i kultura 54+“, a financira se sredstvima Europskog socijalnog fonda i Ministarstva kulture RH.