natječaj, djeca, mladi

Kino Europa i ZFF zovu na sudjelovanje u Danu europskog filma za mlade


vrijeme: 07.05.2017.
prijava: 16.04.2017.
mjesto: Zagreb

Treću godinu za redom kino 'Europa' i Zagreb Film Festival sudjeluju u Danu filma za mladu publiku, koji već petu godinu organizira Europska filmska akademija (European Film Academy – EFA) s ciljem promocije europske kinematografije i igranog filma za djecu. Ove godine Dan filma za mladu publiku održat će se 7. svibnja u čak 36 europskih gradova, a kino 'Europa' i ZFF predstavljat će Zagreb i Hrvatsku. Prijave traju do 16. travnja 2017.!

Filmu s najvećim brojem glasova po završetku događanja bit će dodijeljena Nagrada mlade publike za najbolji film za djecu. Dodjelu koja će se održati u ranim večernjim satima u Erfurtu bit će moguće pratiti putem live streama. Filmove nominirane za nagradu odabrao je međunarodni odbor u kojem se našla i filmska profesionalka iz Hrvatske, Selma Mehadžić, a nominirani su sljedeći naslovi: švicarsko-francuski film Moj život kao Tikvica, njemački film Tschick te švicarski film The Girl Down Loch Änzi.
 
Svaki od 36 gradova, među kojima su Beč, Bruxelles, Berlin, Budimpešta, Firenca, Amsterdam, Bratislava, Barcelona, London i mnogi drugi, oformit će dječji žiri koji će tijekom istog dana pogledati sva tri nominirana filma, sudjelovati u razgovorima o filmovima te glasovati za svoje favorite.
 
Svi zainteresirani mladi filmoljupci od 12 do 14 godina koji su u mogućnosti prisustvovati cjelodnevnom događanju 7. svibnja, mogu se prijaviti tako da pošalju kratko motivacijsko pismo i kritiku svog najdražeg filma, poštom na adresu: Kino Europa – Kino Bibijada, Varšavska 3, 10000 Zagreb ili e-mailom na: katarina@zagrebfilmfestival.com. U prijavi je potrebno napisati kontakt roditelja ili staratelja (ime i prezime, telefon i e-mail). Prijave traju do 16. travnja, a odabrani članovi žirija bit će poznati do 28. travnja. Projekcije filmova započinju u 9 sati i traju do 17 sati, u pauzama članovi žirija uz stručne moderatore sudjeluju u razgovorima i analizama filmova te nakon zadnje projekcije glasovanjem odlučuju o finalnom dobitniku nagrade.
 
Prošle godine na Danu filma za mladu publiku u kinu Europa sudjelovalo je tridesetak mladih žirijevaca, a film kojemu su dodijelili najveći broj glasova, francuski film Uvijek svoja u režiji Émilie Deleuze, osvojio je finalno Nagradu mlade publike ukupnim zbrojem glasova iz svih gradova sudionika.
 
Izvor: HAVC

(R.P.B., 29.03.2017)