natječaj

Sketchbook Station / Art from heart to heart – natječaj


prijava: 07.04.2017.

Udruga Prizma otvorila je poziv vizualnim umjetnicima za prijavu na natječaj Sketchbook Station projekta, čiji je cilj pronalazak, promocija i povezivanje vizualnih umjetnika s područja Europe. Natječaj je otvoren do 7. travnja.

Sketchbook Station projekt osmišljen je u svrhu povezivanja  umjetnika iz različitih zemalja europskog kontinenta  uz  slikarsku mapu  koja  putuje od jednog  umjetnika do drugog. Umjetnik slika ili crta u  mapu slobodnom tehnikom jedan crtež ili sliku. Nakon što završi rad
cijelu mapu  zajedno  sa svojim crtežom ili slikom šalje na adresu sljedećeg sudionika/ce.

Mapa započinje i završava svoje kreativno putovanje u Hrvatskoj gdje slijedi  priprema za otvorenje internacionalne izložbe radova napravljenih uz Sketchbook Station mapu. Izložba je planirana u nekoliko izložbenih prostora i galerija diljem Hrvatske.
 
Prijava mora sadržavati:
-  Ispunjen obrazac za prijavu: http://bit.ly/2o8Ou6A
-  CV te vizualnu dokumentaciju radova (portfolio).
-  Portfolio:  min.  pet  do maks.  deset  radova.  Uz  fotografije  je potrebno poslati  kratak
opis svakog rada (1-5 fotografija za svaki rad).
-  CV i Portfolio poslati na email adresu: sketchbook@udrugaprizma.hr
-  Svaka vrsta rada (slika, crtež, grafika, print, skulptura, instalacija, fotografija,  novi
mediji) mora biti prikazana putem fotografije.
-  Obrazac za prijavu i CV treba ispuniti i poslati na engleskom jeziku.
-  Prijave su moguće  isključivo  putem online formulara na www.sketchbookstation.com
-  Rok za prijavu je 7. travnja 2017. godine.
-  Datum proglašenja odabranih autora je 11. travnja, 2017. godine.
-  Pravo sudjelovanja na natječaju imaju svi autori i autorske skupine iz Republike Hrvatske i Europskih država.

Žiri  odabire  umjetnike  za  sudjelovanje  u projektu, te  koji će  primiti Sketchbook Station mapu  na svoju adresu.    Sudionici/e će biti odabrani/e  na osnovu njihove prijave i portfolija.    Rezultati natječaja  bit će objavljeni na web stranici projekta i na email adresu
sudionika.  Odabranim  autorima će biti proslijeđene detaljnije upute o projektu.

Nepotpune, nepravilno ispunjene i zakašnjele prijave neće se razmatrati.  Tema  i tehnika za rad u Sketchbook mapi je  slobodna (crtež, slika, grafika, kolaž itd).Tehnika ne smije oštetiti druge radove ili Sketchbook Station mapu.

Za  prijavu i  sudjelovanje ne plaća  se  kotizacija, a u slučaju odabira sudionik/ca sam/a snosi troškove realizacije  slanja mape Sketchbook Station na adresu slijedećeg sudionika. Organizator snosi troškove  izložbe radova, te  sve troškove promocije projekta, radova i umjetnika te publikacije u okvirima mogućnosti udruge.

Autor ne polaže pravo na rad nastao u mapi u sklopu projekta Sketchbook Station. Autor se slaže da se radovi smiju izlagati, publicirati i promovirati u radu udruge Prizma. Udruga Prizma zadržava sva prava na rad autora nastalim u Sketchbook Station mapi za
vrijeme trajanje projekta. Udruga Prizma obavezuje se da će u tijeku trajanja realizacije projekta odabrane autore i njihov rad promovirati putem društvenih medija i web stranice www.sketchbookstation.com.

Za sva dodatna pitanja vezana uz Natječaj, obratite se na e-mail:
info@udrugaprizma.hr
sketchbook@udrugaprizma.hr.

(M.K., 30.03.2017)