Preskočite na glavni sadržaj

Natječaj za sudjelovanje na 5. Bijenalu slikarstva

Hrvatsko društvo likovnih umjetnika raspisuje Natječaj za sudjelovanje na 5. Bijenalu slikarstva koje će se održati u Domu hrvatskih likovnih umjetnika u Zagrebu (Galerija Prsten, Galerija PM), od 3. listopada do 8. prosinca 2019.
prijava: 08.07.2019

Pravo na odaziv imaju likovni umjetnici svih generacija, državljani Republike Hrvatske ili sa stalnim prebivalištem u Republici Hrvatskoj. Moguće je prijaviti najviše 5 (pet) umjetničkih djela u mediju slikarstva produciranih nakon srpnja 2017. (nakon roka prijave za 4. bijenala slikarstva).
 
NAČIN PRIJAVE

Za sudjelovanje na natječaju, potrebno je priložiti:
1.) PRIJAVNI OBRAZAC
Potpuno ispunjen prijavni obrazac je obavezan. Prijave bez ispunjenog obrasca neće se razmatrati. Prijavnicu možete preuzeti ovdje.  Za slanje prijavnice trebate biti spojeni na internet.
 
2.) FOTOGRAFIJU SVAKOG PRIJAVLJENOG RADA
Format: jpg, JPEG, tiff
Dimenzije:  2480 x 3508, 300dpi
Obavezni naziv fotografije: Prezime_Ime_Rad br.1/2/3/4/5 (ovisi o rednom broju rada u prijavnici) (npr. Horvat_Ivan_Rad br1.jpg; Horvat_Ivan_Rad br2; Horvat_Ivan_Rad br3…)
Sve fotografije radova šalju se na e-mailb BIJENALE.HDLU@GMAIL.COM s naslovom maila 5. BIJENALE SLIKARSTVA 2019. isti dan kad se podnosi i online prijavnica.
 
3.) POTVRDU O UPLATI KOTIZACIJE u iznosu 100,00 kn uplaćene na žiro-račun Udruge: Hrvatska poštanska banka HR1223900011101025606. Na mjesto poziv na broj potrebno je upisati OIB osobe koja prijavljuje svoj rad.
Članovi HDLU-a koji su u Hrvatskoj zajednici samostalnih umjetnika bit će oslobođeni plaćanja kotizacije za prijavu na 5. bijenale slikarstva ako uz prijavu prilože verificiranu potvrdu porezne uprave o visini dohotka za prošlu godinu te tako potvrde tešku imovinsku situaciju.
Potvrda o uplati kotizacije šalje se na e-mail BIJENALE.HDLU@GMAIL.COM s naslovom maila
  1. BIJENALE SLIKARSTVA 2019. isti dan kad se podnosi i online prijavnica i kad se šalju fotografije.
 
ROK ZA SLANJE PRIJAVA JE 8. SRPNJA 2019. u 23:59.

Prijave za izlaganje na 5. bijenalu slikarstva šalju se isključivo digitalnim putem na e-mail adresu: BIJENALE.HDLU@GMAIL.COM s naslovom maila 5. BIJENALE SLIKARSTVA 2019.
Ukoliko ne dobijete povratnu poruku o zaprimanju prijave u roku od 2 radna dana nakon slanja, kontaktirajte nas na navedeni kontakt.
Naknadno prispjele i/ili nepotpune prijave neće se razmatrati.
Prijavljeni umjetnici/ce bit će obaviješteni o rezultatima žiriranja najkasnije do 30. srpnja 2019.
Odabrani radovi dostavljaju se u HDLU u terminu 16. – 18. rujna, između 9 – 13.00 satiHDLU; kontakt: Jelena Bračun, jelena@hdlu.hr, 098 446 340
 
Napomene:
Svi radovi prijavljeni na natječaj moraju biti opremljeni i spremni za izlaganje
Ako radovi zahtijevaju kompleksnu tehničku opremu, HDLU se ne obavezuje osigurati dodatnu opremu.
HDLU ne preuzima obvezu produkcije i opreme umjetničkih djela.
HDLU ne preuzima obvezu i trošak dostave i povrata umjetničkih djela.
HDLU pridržava sva prava za korištenje predanih materijala u svrhu promidžbe Bijenala slikarstva u svim medijima te katalogu, pozivnici i web stranicama.
Umjetnik/umjetnica prihvaća davanje izjava te fotografiranje za medije u okviru 5. bijenala slikarstva
Slanjem prijave, umjetnik/umjetnica prihvaća obaveze i uvjete sudjelovanja.
 
KONTAKT: Martina Miholić, martina.hdlu@gmail.com, 099 732 6127, pon – pet od 10.00 – 15.30h
 
INTERNACIONALNA DIMENZIJA 5. BIJENALA SLIKARSTVA
U okviru 5. bijenala slikarstva u galeriji Bačva gostovat će umjetnici Leipziške slikarske scene izložbom Leipzig connection prema izboru kustosa Marka Gisbournea.

www.hdlu.hr