Preskočite na glavni sadržaj

Suvremena cirkuska predstava 'Fil' katalonskog akrobatskog kolektiva Madame Gauc u Splitu

Katalonski suvremeni cirkuski kolektiv Madame Gauc u srijedu, 29. svibnja, u 21 sat, izvest će svoju akrobatsku predstavu 'Fil' u Amfiteatru Doma mladih. Ulaz je besplatan!
vrijeme: 29.05.2019. 21 h
mjesto: Split; Amfiteatar Doma mladih, Ulica slobode 28
url: https://www.facebook.com/ROOM100SOBA100/

Od 16. svibnja do 1. lipnja 2019. godine Maria Palma i Mon Mato borave na rezidenciju u Splitu - u Amfiteatru Doma mladih i HALI 100 - tijekom koje rade na posljednjem istraživanju za predstavu 'Fil'.


Madame Gauc mladi je suvremeni cirkuski kolektiv nastao za vrijeme školovanja Marije i Mona na cirkuskoj akademiji Codarts u Rotterdamu. Po povratku u Španjolsku Maria i Mon nastavili su samostalno istraživanje partnerne akrobatike i teeterboarda te je tako nastala prva produkcija kolektiva - predstava "Fil". "Fil" je mjesto susreta akrobatike i pokreta te dvije različite osobnosti.
 
 
Program se realizira uz pomoć Ministarstva kulture Republike Hrvatske, Grad Split (službena stranica) i Acción Cultural Española, AC/E. Rad kompanije ROOM 100 podržala je Zaklada Kultura nova, a rezidencija i work-in-progress prezentacija realiziraju se u suradnji s Multimedijalni kulturni centar.
 

Program je dio projekta "Gradimo Dom zajedno" nositelja Platforma Doma mladih, kojeg je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda. Sadržaj teksta je isključiva odgovornost Platforme Doma mladih.