Preskočite na glavni sadržaj

Predstava 'Orlandov san' Teatra Lero

U nastavku svojih programskih aktivnosti namijenjenima najmlađoj publici, Studentski teatar Lero pripremio je novu glazbenu-scensku izvedbu pod naslovom 'Orlandov san' za djecu od 5 do 12 godina. Premijerna izvedba je četvrtak, 30. svibnja, u 19 sati, na Lerovoj privremenoj sceni u trećoj lađi u Lazaretima.
vrijeme: 30.05.2019. 19 h
mjesto: Dubrovnik; Lazareti
url: http://teatarlero.hr/
To je priča o Orlandu i ispričan vremenopis kamenog viteza koji je već 600 godina stanovnik grada koji voli one koji u njemu žive, ćute ga, s njim sanjaju, bude se i dijele ljepotu bez koje ne bismo bili mi, niti Dubrovnik a niti Orlando. Stoji on tako miran, stamen, kamen, blažen i zagledan u srcu grada. Iza leđa pazi ga, kao i sve nas, sveti Vlaho. Ispred njega je stara carinarnica Sponza, s lijeve strane Stradun sa svojim ljetnim gužvama i zimskim propuhom, a sa desne strane može se u staru luku. Iznad je gradski zvonik koji broji i odbrojava i naše i njegove godine. Tko je bio Orlando i zašto su mu Dubrovačani posvetili kip kojim su uljepšali grad ali i odali slavu njegovom junaštvu? O tome govori Lerova izvedba u kojoj je ispričan  dubrovački Orlandov san!

 

Pripovijedaju: Jasna Held i Ksenija Medović uz glas u offu Nike Nagy. Predstavu je priredio  Davor Mojaš, scenografiju i svjetlo Mato Brnjić, kostimografiju Ksenija Medović, tonsku montažu Viktor Lenert, video i grafički dizajn Nora  Mojaš a rekvizita je iz Lerovog fundusa Osto Ariosto.

 

Prva pretpremijera  je održana 13. svibnja 2019. na Lerovoj sceni u Lazaretima,  na dan kada je prije 600. godina postavljen Orlandov kip u Dubrovniku.

 

Predstava je ostvarena uz potporu Grada Dubrovnika kao dio projekta „2019.-Orlandova godina“.