Preskočite na glavni sadržaj

27. SLUK - Susret lutkara i lutkarskih kazališta Hrvatske

Više od 300 lutkara sudjelovat će na 27. susretu lutkara i lutkarskih kazališta Hrvatske, koji će se u Osijeku održavati od 29. svibnja do 2. lipnja 2019.
vrijeme: 29.05.2019.
mjesto: Osijek
url: http://www.djecje-kazaliste.hr/sluk/
 

Ovogodišnji SLUK - festival Hrvatskog centra UNIMA organizira Dječje kazalište Branka Mihaljevića uz pomoć Akademije za umjetnost i kulturu, a pod pokroviteljstvom Grada Osijeka, Ministarstva kulture Republike Hrvatske i brojnih sponzora. Izvršni producent i ravnatelj Dječjeg kazališta Ivica Lučić istaknuo je kako će se u programu moći vidjeti čak 17 predstava od kojih 13 u natjecateljskoj konkurenciji, a četiri u off programu, uz to bit će organizirane i četiri izložbe te radionica i predavanje.

 

Predsjednica Organizacijskog odbora i predsjednica HC UNIMA-e Jasminka Mesarić naglasila je kako lutkari na SLUK najviše vole doći upravo u Osijek, te istaknula kako je Upravni odbor UNIMA-e odlučio da će sve prijavljene predstave dobiti priliku nastupiti na Festivalu. Uz to, dodala je Mesarić, sve četiri izložbe iznimno su važan dio programa: izložba o povijesti UNIMA-e, izložba stvaralaštva slovačkog umjetnika Miroslava Duše, izložba studenata Akademije za umjetnost i kulturu – Odsjeka za kreativne tehnologije, te izložba o 60 lutkarskih sezona osječkog „malog“ kazališta.

 

U četvrtak, 30. svibnja, u 11 sati, na sceni Hrvatskoga narodnog kazališta u Osijeku će, u okviru programa 27. SLUK-a – Susreta lutkara i lutkarskih kazališta Hrvatske, biti organizirani susret, druženje i kratak razgovor s mladim glumcima i lutkarima, nekadašnjim studentima Akademije za umjetnost i kulturu u Osijeku, nakon izvedbe gostujuće predstave „Fantazija“ (počinje u 10 sati).


Opširnije o programu...


Izvor: osijek031.com i UAOS