natječaj

Otvorene prijave za FOCUS: novi program obuke i umrežavanja za direktore fotografije i scenografe (Natječaj je produžen do 1. 5. 2017.!)


prijava: 01.05.2017.

Program obuke i umrežavanja FOCUS, kao prvi takve vrste u regiji, razvijen je kao serija godišnjih događaja koji će se odvijati u Izoli u Sloveniji tijekom Međunarodnog filmskog festivala Kino Otok – Isola Cinema. Ove godine fokus je na direktorima fotografije i scenografima na početku karijere iz Hrvatske, Italije i Slovenije, a poziv za prijave otvoren je do 24. travnja 2017. (Produžen rok prijava do 1. svibnja 2017.!)

Sudionici će sudjelovati u tri dana intenzivnih predavanja, razgovora, javnih prezentacija i pojedinačnih savjetovanja s trenerima. Opći cilj događaja je izravna razmjena znanja i iskustava 12 odabranih sudionika (po dvoje direktora fotografije i po dvoje scenografa iz svake od zemalja) te položiti temelje prekogranične koprodukcijske suradnje u bliskoj budućnosti. Događaj FOCUS ujedno će sudionicima omogućiti preispitivanje vlastite metode, učenje od etabliranih i javno predstavljanje vlastitih vizija kroz svoja djela pozvanim redateljima i producentima.
 
Program slavi filmsko stvaralaštvo, umjetničku formu koja nastaje kao spoj kreativne mješavine talenata i vještina: scenaristi, redatelji i producenti usko surađuju s direktorima fotografije, scenografima, montažerima, dizajnerima zvuka, majstorima maske, kostimografima i drugima. U 2017. fokus će biti na direktorima fotografije i scenografima na početku karijere iz Hrvatske, Italije i Slovenije. U idućim izdanjima programa fokus će biti na predstavnicima drugih filmskih sektora i djelatnosti koji uživaju manje pažnje u kontekstu edukacije za filmske profesionalce, a moguće je i proširenje kruga zemalja sudionica.
 
Opširnije na www.havc.hr!

(R.P.B., 04.04.2017)

Tagovi: natječaj, focus