Preskočite na glavni sadržaj

Znanstveno-stručni skup 'Revitalizacija zatvorskog prostora umjetnošću'

Znanstveno-stručni skup 'Revitalizacija zatvorskog prostora umjetnošću' održat će se, u srijedu 5. lipnja 2019. od 11:00 do 12:30 sati, u Velikoj vijećnici Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu.
vrijeme: 05.06.2019.
mjesto: Zagreb, Filozofski fakultet

Na znanstveno-stručnom skupu predstavit će se rezultati istraživačke komponente projekta Revitalizacija zatvorskog prostora umjetnošću, izvedenog povodom Europskog dana kreativnosti EU projekta CreArt, u okviru kojeg je četvero hrvatskih renomiranih umjetnika Goran Rakić, Slaven Kosanović Lunar, Ivan Oštarčević Zgubljen i Dominik Vuković izvelo likovne intervencije u Zatvoru u Zagrebu (Remetinec). Projekt se izvodio pod vodstvom autorice projekta dr. art. Melinde Šefčić, u suradnji sa Središnjim uredom Ministarstva Pravosuđa, Zatvorom u Zagrebu, Odsjekom za etnologiju i kulturnu antropologiju Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, Institutom za etnologiju i folkloristiku te Odsjekom za kriminologiju Edukacijsko-rehabilitacijskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, a s ciljem unaprjeđenja kvalitete života i međuljudskih odnosa zatvorenika, stvaranja nove, humanije, podupiruće i njegujuće okoline.

Istraživačku komponentu projekta predstavit će: dr. sc. Nevena Škrbić Alempijević i dr. sc. Sanja Potkonjak s Odsjeka za etnologiju  i kulturnu antropologiju Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, dr. sc. Valentina Gulin Zrnić s Instituta za etnologiju i folkloristiku te dr. sc. Anita Jandrić Nišević s Odsjeka za kriminologiju Edukacijsko rehabilitacijskog fakultetu Sveučilišta u Zagrebu.

Dr. sc. Anita Jandrić Nišević održat će predavanje na temu „Rezultati percepcije interijera Zatvora u Zagrebu dobiveni na uzorku ispitanih zatvorenika i djelatnika Zatvora u Zagrebu prije i nakon izvođenja likovnih intervencija“, dok će na temu „Umjetnost i zatvor: kulturnoantropološko istraživanje“ govoriti dr. sc. Valentina Gulin Zrnić, dr. sc. Sanja Potkonjak i dr. sc. Nevena Škrbić Alempijević.
 
Izvor:
www.hdlu.hr