Preskočite na glavni sadržaj

Izložba 'Ljubav i otpor Ivane Popović' gostuje u Krku

Otvorenje retrospektivne izložbe Ivane Popović u Galeriji Decumanus u Krku, održat će se u dva termina - 1. lipnja te 21. lipnja 2019. u 21 sat. Izložba će se predstaviti u dva izložbena ciklusa.
vrijeme: 01.06.2019.
url: https://www.grad-krk.hr/

Retrospektivna izložba Ivane Popović na Krku, u Galeriji Decumanus bit će podijeljena na dvije skupine radova, tako da će, usprkos manjem obujmu, publika moći vidjeti glavninu radova iz postava u Muzeju suvremene umjetnosti. Otvorenje prve izložbe je 1. lipnja, a održava se kao dio programa obilježavanja Dana grada Krka. Tom prigodom održat će se koncert Leta 3 u 22 sata na Trgu krčkih glagoljaša. Na izložbi, koja traje do 18. lipnja, predstavljamo performans, kostimografiju i kiparstvo Ivane Popović, te slike, crteže i kolaže iz ciklusa Zecomanija i Singer Sing. Drugi dio otvara se 21. lipnja i traje do 3. srpnja, a obuhvaća slikarski opus, modni dizajn i ciklus Žrtva mode.

Krk nije slučajan odabir. Naime, manje je poznato da je Ivana upravo na Krku započela raditi rane modne igrokaze i performanse još kao studentica Akademije likovnih umjetnosti 1989. godine. Cijeloga života je bila neraskidivo povezana s otokom, zaljubljena u more, ronjenje i njegova prirodna bogatstva. Tu je živjela ljeti, ali i posljednjih godina života kada se je bavila restauracijom starih kamenih kuća i izradom mozaika.

Projekt je ostvaren u suradnji s Muzejom suvremene umjetnosti Zagreb.

Opširnije →