Preskočite na glavni sadržaj

Razgovor u Booksi: Dario Azzelini i Igor Bezinović

Ovoga petka, 31. svibnja, u 20 sati, u klubu Booksa gostovat će redatelj i aktivist Dario Azzelini i njegov hrvatski kolega Igor Bezinović.
vrijeme: 31.05.2019. 20 h
mjesto: Zagreb; KK Booksa, Martićeva 14d
url: http://booksa.hr/
 

Njihovo gostovanje dodatni je program 6. Konferencije o dobroj energiji i ekonomiji koju organiziraju Zelena energetska zadruga (ZEZ), Zelena mreža aktivističkih grupa (ZMAG) i njihove europske partnerske mreže.

 

Dario Azzelini jedna je od najsvestranijih osoba u borbi za bolji svijet. Aktivist i čovjek na terenu, predavač i znanstvenik, pisac knjiga i autor dokumentarnih filmova. Redovni je predavač na Odsjeku za sociologiju  razvoja na Cornell University, Ithaca, New York. Nepregledan je niz tema koje Azzelini pokriva: zajednička dobra, radničke studije, direktna demokracija i participacija, društveni pokreti i kolektivna akcija te brojne druge. Napisao je nekoliko knjiga i autor je preko 10 dokumentarnih filmova od kojih je većina u suradnji s Oliverom Resslerom s kojim je stvorio seriju filmova Occupy, Resist, Produce o ostavljenim/napuštenim tvornicama koje su preuzeli radnici i nastavili proizvodnju i upravljanje. Kroz razgovor s mladim i nagrađenim redateljem Igorom Bezinovićem autor će publici približiti svoj umjetnički rad i filmsko stvaralaštvo te pojasniti na koji ih način povezuje s aktivizmom.