Preskočite na glavni sadržaj

Na 'Gavella i Europlakat Fairu' od 1. do 19. lipnja 17 predstava

Izvedbom predstave 'Kao na nebu' redatelja Renea Medvešeka u subotu, 1. lipnja, u zagrebačkom Gradskom dramskom kazalištu 'Gavella' započinje 'Gavella i Europlakat Fair', festival svih predstava koje su trenutno na repertoaru Teatra u Frankopanskoj, a koje će publika tijekom gotovo tri tjedna moći pogledati za jedinstvenu cijenu ulaznice od 20 kuna.
vrijeme: 01.06.2019.
mjesto: Zagreb, GDK Gavella, Frankopanska 8-10
url: http://www.gavella.hr/
Publika će tako, do 19. lipnja, moći pogledati ukupno 17 predstava. I ove će se godine na završnoj večeri dodijeliti čak tri nagrade, za najbolju glumicu i najboljeg glumca u predstavama premijerno izvedenim u sezoni 2018./19., o čemu će ove godine odlučivati prosudbeno povjerenstvo sastavljeno od Gavellinih najvjernijih gledatelja, dok će najbolju predstavu sezone odabrati žiri portala Studentski.hr.

U konkurenciji su glumci iz ansambala predstava "Pijani" Ivana Viripajeva u režiji Vite Taufera, "Kako je počeo rat na mom otoku" Iva i Vinka Brešana u režiji Dražena Ferenčine, "Kiklop" Ranka Marinkovića u režiji Saše Anočića, "Stela, poplava" Dine Pešuta u režiji Selme Spahić, te ''Cigla" Filipa Šovagovića u režiji Krešimira Dolenčića. Nagrađene će izabrati prosudbeno povjerenstvo koje se sastoji od sedmero članova - pretplatnika kazališta "Gavella".

Festival će otvoriti svečana 50. izvedba predstave "Kao na nebu". Riječ je o adaptaciji švedskog kino-hita koji je 2004. bio veliki hit te osvojio niz nagrada među kojima i nominaciju za Oscara za najbolji strani film. Predstava je dobila nagradu za najbolju predstavu na 24. "Festivalu glumca" 2017., a Ozren Grabarić za ulogu Daniela Dareusa nagradu na 31. "Gavellinim večerima".

Festival će 19. lipnja zatvoriti izvedba predstave "Gospođa Bovary" u režiji Saše Božića. (Hina)